De voordelen van online radio luisteren in je nieuwe huis

De voordelen van online radio luisteren in je nieuwe huis

Staat bij jou thuis ook altijd de radio aan? Dan ben je natuurlijk niet de enige. Vooral in de ochtend is het heerlijk om even tijdens je andere ochtendrituele te kunnen luisteren van je favoriete muziek of natuurlijk naar de wilde verhalen van de verschillende radio dj’s. Om ervoor te zorgen dat je zorgeloos en vooral zonder storing naar je favoriete radiozender kunt luisteren, is het aan te raden om online radio te luisteren. In de huidige tijd waarin we toch al voor het grootste gedeelte met al onze apparaten met het internet zijn verbonden, is radio luisteren natuurlijk een formaliteit. Luister jij nog via FM, dan hebben wij een aantal voordelen voor je waarom online radio luisteren zeker het overwegen waard is.

Geen storing

Het grootste voordeel van het luisteren naar online radio, is toch wel dat er weinig tot geen storing is. Luister je door middel van een FM signaal, dan zijn er allerlei externe factoren die het signaal kunnen beïnvloeden. Vooral wanneer je achteraf woont of in een huis dat goed geïsoleerd is, loop je het risico dat het signaal niet helemaal goed kan worden opgepikt door de ontvanger. Kies je voor online radio, dan heb je hier natuurlijk niets mee van doen. Het enige wat problemen zou kunnen veroorzaken, is de verbinding van het internet binnenshuis zelf.

Overal luisteren

Je kent het vast wel, je stap in de auto, zet je favoriete radiostation aan en na enkele kilometers wordt de verbinding slechter. Logisch, aangezien dezelfde zender ineens op een andere frequentie zit. Nu stellen de nieuwste radio’s dit vaak zelf wel af. Toch duurt het meestal wel even voordat je weer verder kunt luisteren. Kies je voor online radio, dan heb je dit probleem niet. Doordat er niet wordt gewerkt met frequenties, kun je overal en altijd luisteren naar jouw favoriete radiostation. Mits je internet hebt natuurlijk. Zo kun je thuis, maar ook op kantoor tijdens je zorgverzekering vergelijken tegelijkertijd luisteren naar bijvoorbeeld de top 500 van het ‘foute’ uur. Hoe handig is dat?

Ook op je telefoon

Gezien onze telefoons vandaag de dag natuurlijk zijn voorzien van de nieuwste technieken en we 24/7 verbonden zijn met het internet, doen we er werkelijk alles mee. Van het online shoppen tot overstappen zorgverzekering, het kan allemaal! Dus waarom niet online naar de radio luisteren? Vooral handig wanneer je bijvoorbeeld met de trein naar je werk reist en even geen zin hebt in het luisteren naar je playlist op Spotify. Misschien vind je het wel fijn om even naar het nieuws te kunnen luisteren. Kortom, alles is mogelijk! Zo kun je via je mobiel namelijk echt naar ieder willekeurig radiostation luisteren, zolang je maar bent verbonden met het internet. Dus heb jij nog een FM radio thuis? Dan kun je deze natuurlijk rustig laten staan ter decoratie, maar is het goed om eens te onderzoeken welke mogelijkheden tot het luisteren van online radio je hebt. Vaak kun je namelijk via je televisie aanbieder ook radio luisteren.