Ga terug naar de radio pagina...

Geen geluid bij het luisteren van online radio?

Wanneer je geen geluid hoort als je een radiostation wilt luisteren op online-radio.nl, kan dit verschillende oorzaken hebben.
Op deze pagina vindt je uitleg om de oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen.

Mogelijke oorzaken en oplossingen wanneer je geen geluid hebt:

Hieronder vindt je de meest voorkomende oorzaken wanneer je geen geluid hebt en de oplossingen om probleemloos online radio te kunnen luisteren.

Het volume.Volume online radio regelen

Controleer eerst of het volume open staat in de speler van het radiostation welke je vindt in het midden boven aan de radio pagina.
Wanneer je nu nog niets hoort controleer dan het volume van je; PC (rechtsonder op het luidspreker icoontje), je laptop, tablet of smartphone.

Storing bij het radiostation zelf:

Wanneer je geen geluid hoort bij het aanklikken van een logo van het radiostation probeer dan eerst een ander radiostation.

Wanneer deze wel geluid geeft is er waarschijnlijk een storing bij de online stream van het radiostation zelf. Een storing bij een radiostream is meestal binnen korte tijd hersteld.

Heb je nu nog steeds geen geluid wanneer je radio wilt luisteren? dan zou het één van de volgende oorzaken kunnen hebben:

Ontbrekende plugins om te kunnen streamen (online radio luisteren).

Online-radio.nl maakt gebruik van een aantal verschillende streams welke op zijn beurt een programma nodig hebben om radio af te kunnen spelen. De meeste radio streams worden op Online-radio.nl door Adobe Flash Player afgespeeld. De Adobe Flash Player wordt erg veel gebruikt op het internet (denk bijvoorbeeld aan Youtube) en staat in de meeste gevallen dan ook al standaard op uw PC geïnstalleerd. Wanneer je niet zeker bent of je de laatste versie van Flash Player hebt geïnstalleerd, kun je op onderstaande knop klikken om de laatste versie van de Adobe Flash Speler te installeren. Volg de instructies en uw pc is weer klaar om online radio te luisteren.

Download Flash Player

Bij sommige radio streams op online-radio.nl maken we gebruik van de Windows Media Player. De windows media speler wordt standaard meegeleverd met iedere versie van Windows. Als je gebruik maakt van Internet Explorer als browser dan wordt deze automatisch ingeladen wanneer je op een radiostation klikt welke deze speler nodig heeft. Voor de andere webbrowsers zoals Mozilla Firefox, zijn er een aantal plugins welke je kunt downloaden zodat je gebruik kan maken van Windows Media Player binnen je browser. Als je nog niet in het bezit bent van de Windows Media speler of de benodigde plugins, dan kun je op onderstaande knoppen klikken om deze te installeren.

Download Windows Media Player

Klik hier voor de Windows Media Player plugin voor Firefox

Wij wensen u veel luisterplezier op: Online-radio.nl

Linkpartners

Regioradio.FM