Radio Luisteren

Radio luisteren, doe je op Online Radio! Makkelijk een eenvoudig de populaire internet radiostations luisteren. Een overzichtelijke pagina met logo’s van de meest populaire radiostations. Klik op het logo van het radio station dat je wilt luisteren en je luistert direct live naar de uitzending. Voor het aanbod van regionale zenders en internationale zenders kan je terecht op de andere pagina's. Er zijn veel zenders beschikbaar om naar te luisteren.

Met mobiel radio luisteren

Met je mobiel makkelijk luisteren en wisselen tussen populaire radiozenders. Zet deze pagina in je favorieten, want alleen de populaire zenders staan hier. Luister je met een destop dan ziet deze pagina er misschien wat raar uit. Klik dan door naar de homepage van online radio.

Populaire radiozenders

Voor het bepalen van de populariteit van een zender volgen wij zoveel als mogelijk de luistercijfers van Nationaal luisteronderzoek. Dit wordt door ons periodiek bijgewerkt. Bekijk de meest actuele luistercijfers op: https://nationaalluisteronderzoek.nl/update-luistercijfers

Luister online naar de radio

Het mooie van internet streams is dat je ze overal kunt luisteren. Of het nu om een live radio uitzending gaat of een internationaal station. Je bent niet meer net als bij de FM radio gebonden aan je locatie. Andersom werkt het ook: Het is vooral ook makkelijk als je in het buitenland verblijft en je wel naar je favoriete Nederlandse radiozenders wilt luisteren. Ook met de mobiele telefoon kan je op Online radio luisteren naar je favoriete radio programma’s ongeacht je locatie. Dat is het grote voordeel van internet radio t.o.v. FM radio. Let op dat buiten Europa het aan te raden is om alleen via WIFI te luisteren. De kosten van data kunnen erg hoog uitvallen. Binnen Europa luister je binnen je bundel net als in Nederland.

Gratis radio luisteren

Met een goede WIFI verbinding luister je via het internet wereldwijd gratis naar radio uitzendingen. Vergelijk het met luisteren via Spotify, het enige verschil is dat je niet zelf je nummers kan uit kiezen zoals bij Spotify. Wij hebben zelf nog geen app waarmee je gratis kan luisteren, je kan natuurlijk wel altijd de app downloaden van je favoriete radiostation om zo on line te luisteren naar je favoriete radio.

De meeste radiostations hebben zelf een app om online radio te luisteren. Deze zijn er in ieder geval op Android (lijst is niet compleet):

  • Q Music
  • Radio 538
  • Radio 2
  • Radio 3FM
  • Radio 8FM
  • Sky Radio
  • Radio 4

Digitaal luisteren

Via internet luister je altijd digitaal. De ethernet variant op FM is DAB+, ook zijn er speciale DAB radio’s verkrijgbaar om het digitale signaal te ontvangen. Ook het luisteren van digitale radio via de ether is gratis. Het grote voordeel daarvan is dat je geen internet nodig hebt. Het nadeel is uiteraard weer dat je alleen de zenders kan ontvangen die op je locatie beschikbaar zijn.

Populair

Radio 2
Qmusic
Radio 538
Radio 10 Gold
Sky Radio
Radio 1

Populair

Radio 5
100% NL
Radio Veronica
Radio 4
Radio 3FM
Slam FM

Populair

Classic FM
Sublime Radio
BNR Nieuwsradio
Kink FM
FunX NL
Pinguin Indie

Populair

Arrow Classic Rock
Grunn FM
Optimaal FM
Radio Continu
Radio Decibel
Radio JND
RADIONL
Waterstad FM
Wild FM

Populair Regionaal

L1 Radio
Omroep Brabant
Omroep Flevoland
Omroep Gelderland
Omroep Zeeland
Omrop Fryslan
Radio NoordHolland
Radio West
RTV Drenthe
RTV Noord
RTV Oost
RTV Rijnmond
RTV Utrecht
WOS radio