Aflevering #27 - Worstelingen - Worsteltweeling, Aardbeving Turkije, Weerbaarheidstraining Voor Advocaten En Michelinsterren

#27 - Worstelingen - Worsteltweeling, aardbeving Turkije, weerbaarheidstraining voor advocaten en Michelinsterren
· Aflevering van de podcast: 4 van de Villa

Het thema van deze podcast is worstelingen, de gasten van Jurgen van den Berg kunnen daar deze week allemaal over meepraten. Zo praat hij met Pinar Dönmez over de aardbeving in Turkije, deze week een jaar geleden. Pinar ging naar het rampgebied en zag hoe de mensen daar nog steeds worstelen met de gevolgen van de ramp. Maar het gaat ook over worstelen in de letterlijke zin van het woord, met de worstelende tweelingbroers Marcel en Tyrone Sterkenburg.   Film over worstelen  Strakke korte broekjes, afgetrainde lichamen, typisch jaren ‘70 kapsels en worstelende broers. Het zijn de ingrediënten voor de nieuwe bioscoopfilm The Iron Claw. Het is het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse familie Erich. De tweelingbroers Marcel en Tyrone Sterkenburg gingen voor ons naar de film en vertelden wat ze ervan vonden. Ook vertellen ze over hun ambities in de sport, ze mikken op de Olympische Spelen in Parijs.   Aardbeving in Turkije (2023) Een jaar geleden werd Turkije opgeschrikt door een zware aardbeving. De gevolgen waren gigantisch, zeker 50-duizend mensen kwamen om en veel mensen raakten dakloos. De Turks-Nederlandse Pinar Dönmez verloor 17 familieleden bij de aardbeving in Turkije. Zij is eind december in Turkije geweest, ze maakte hier een documentaire over en vertelt in de 4 van de Villa over de impact van deze ramp. Weerbaarheidstraining voor advocaten  Vrijwel iedere advocaat krijgt er wel een keer mee te maken: agressie, intimidatie of bedreigingen. Ongeveer de helft van de advocaten in Nederland, zo’n tienduizend, maakt het zelfs jaarlijks mee. En dat zijn echt niet alleen de grote, in het oog springende zaken. Bijvoorbeeld ook rond faillissementen krijgen juristen te maken met agressie. Sanne Schuurman, zelf ook advocaat, geeft namens de Orde van Advocaten weerbaarheidstrainingen aan collega’s. Michelinsterren (2002) Op 5 februari 2002 krijgt Cees Helder als eerste Nederlandse chef kok een derde Michelinster. Met Restaurant Parkheuvel in Rotterdam wist hij die derde ster te veroveren, hij bouwde dit samen met zijn vrouw op. Hoe is hij begonnen en wat heeft hij precies moeten doen om die derde ster te krijgen? Ondanks dat het prachtig klinkt, drie sterren, worstelde hij soms ook met de druk die dat met zich meebrengt.

4 van de Villa

4 van de Villa

Gemaakt door: NPO Radio 1 / Omroep MAX Eerste aflevering: 13/08/2023

De podcast 4 van de Villa heeft in totaal 31 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#27 - Worstelingen - Worsteltweeling, aardbeving Turkije, weerbaarheidstraining voor advocaten en Michelinsterren

4 van de Villa · 09-02-2024

00:00 00:42:41