Aflevering S2 Episode 17: Elise Vanaudenhove Over Familiebedrijven, Het Belang Van Communicatie En Genderquota’S Voor Gelijkheid

S2 EPISODE 17: Elise Vanaudenhove over familiebedrijven, het belang van communicatie en genderquota’s voor gelijkheid
· Aflevering van de podcast: 50 Koffies

Elise Vanaudenhove is CEO van het familiebedrijf Bristol, een schoenen- en modeketen met 210 filialen in de Benelux. Zoals het bedrijf voorschrijft, werkte ze na haar studies handelsingenieur vijf jaar elders vooraleer ze haar carrière startte bij het familieconcern. Het bedrijf stond op dat moment op een kantelpunt in de overschakeling van keukentafelbedrijf naar professionele speler, waardoor Elise na een tijdje besloot om het bedrijf te verlaten om opnieuw in het reclamebureau te stappen dat ze met haar toenmalige echtgenoot uit de grond had gestampt en vervolgens, na haar echtscheiding, haar leven over een andere boeg te gooien en een B&B te runnen. Tot ze in 2016 gevraagd werd om de Raad van Bestuur van Bristol actief te komen versterken en in 2017, na wat interne verschuivingen, CEO werd. Als CEO draagt Elise heel wat verantwoordelijkheden op haar schouders. Ze probeert haar teams te inspireren en te enthousiasmeren, want – zoals ze zelf zegt – met alle neuzen in dezelfde richting kun je bergen verzetten. Sinds 2017 heeft ze vooral ingezet op communicatie en er wordt eveneens hard gewerkt aan de collectie en de kwaliteit, omdat duurzaamheid voor Bristol één van de grootste uitdagingen van het moment is. We spreken met Elise over ondernemen in een familiebedrijf en langetermijnplannen. Het werd een bijzonder fijn gesprek met een warme vrouw, waarin we het ook hebben over de uitdagingen van het ondernemerschap – denk aan crisistijden, duurzaamheid, communicatie en nog heel wat meer. Zonder twijfel een inspirerende vrouw, die ons bovenal heeft geleerd dat de eerste sprong in het diepe altijd de moeilijkste is.

50 Koffies

50 Koffies

Gemaakt door: Yana Smits & Nadia El Makhfi Eerste aflevering: 03/05/2022

De podcast 50 Koffies heeft in totaal 105 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

S2 EPISODE18: Hans Bourlon over risico's nemen, innoveren en je buikgevoel volgen

S2 EPISODE18: Hans Bourlon over risico's nemen, innoveren en je buikgevoel volgen

Maker: Yana Smits & Nadia El Makhfi Datum: 20-02-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S2 EPISODE 17: Elise Vanaudenhove over familiebedrijven, het belang van communicatie en genderquota’s voor gelijkheid

50 Koffies · 06-02-2023

00:00 01:10:37