Aflevering S2 Episode 28: Tom De Cock, Presentator En Mediamaker, Over De Professionalisering Van Content, De Zichtbaarheid Van Vlaamses En De Toekomst Van Mediamakers In Vlaanderen.

S2 EPISODE 28: Tom De Cock, presentator en mediamaker, over de professionalisering van content, de zichtbaarheid van Vlaamse podcasts en de toekomst van mediamakers in Vlaanderen.
· Aflevering van de podcast: 50 Koffies

Tom De Cock is radio- en televisiepresentator, podcastmaker en schrijver. Als tiener schreef hij zijn eerste roman en werd hij gebeten door taal. In 2022 ontving hij de prijs voor Beste Boek voor Jongeren met zijn jeugdboek Lily. Hij werkte eerst vijftien jaar als publieksopwarmer en applausmeester in de Vlaamse mediasector.  In 2008 begon zijn radiocarrière bij Radio Donna. Een jaar later lanceerde hij samen met Peter Van de Veire de jongerenzender MNM, waar hij twaalf jaar de avondspits presenteerde. Tegenwoordig hoor je hem bij Qmusic in zijn avondprogramma, Club De Cock. Daarnaast is de veelzijdige mediapersoonlijkheid medeoprichter van een handgemaakte zakdoekenbedrijf, Huff & Puff, en doet hij al drie jaar aan gewichtheffen. Vandaag reflecteren we met Tom op het Vlaamse medialandschap, de evolutie van podcasts in Vlaanderen en wat er achter de schermen van mediaproducties gebeurt. Verder bespreken we hoe grote mediaspelers inspelen op nieuwe ontwikkelingen, zoals artificiële intelligentie, digitale radio en streamingdiensten.  We verkennen ook de uitdagingen van Vlaamse podcasts op platforms zoals Spotify en hoe ze de mainstream massa beter kunnen bereiken. Terwijl een nieuwe generatie digitale creatievelingen opkomt, zoeken grote mediaspelers naar manieren om met talentvolle online creators samen te werken. Het is nog maar de vraag hoe de toekomst van de Vlaamse media eruitziet.

50 Koffies

50 Koffies

Gemaakt door: Yana Smits & Nadia El Makhfi Eerste aflevering: 03/05/2022

De podcast 50 Koffies heeft in totaal 103 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S2 EPISODE 28: Tom De Cock, presentator en mediamaker, over de professionalisering van content, de zichtbaarheid van Vlaamse podcasts en de toekomst van mediamakers in Vlaanderen.

50 Koffies · 04-09-2023

00:00 01:26:54