Aflevering De ‘Augustusraming’ En ‘Zorgkeuzes In Kaart’ Met De Verkiezingen In Zicht: Hoe Gaan De Verkiezingsprogramma’S Eruit Zien?

De ‘Augustusraming’ en ‘Zorgkeuzes in Kaart’ met de verkiezingen in zicht: hoe gaan de verkiezingsprogramma’s eruit zien?
· Aflevering van de podcast: Axon Healthcast

In augustus publiceerde het Centraal Planbureau (Cpb) de rapporten Zorgkeuzes in Kaart (ZiK) en de zogenaamde ‘Augustusraming’. Deze laatste geeft inzicht in de begrotingsruimte voor het nieuwe Kabinet. In het ZiK-rapport is van 147 mogelijke maatregelen voor de zorg de budgetimpact doorgerekend. Uit beide rapporten kunnen we concluderen dat de economie is gekrompen, zich gaat herstellen, maar dat er niet veel ruimte in de begroting zal zijn om in de zorg te investeren. Helaas zouden enkele impopulaire maatregelen, zoals het verhogen van het eigen risico, artsen in loondienst laten werken en het invoeren van extra eigen bijdragen voor geneesmiddelen snel geld in het zorglaatje kunnen brengen. Met de verkiezingen op komst is de vraag: Wat gaan de politieke partijen nu doen? Hoe gaat minister van Ark hiermee om? Vandaag vragen we Leo Melissen en Jan Guse naar hun inzichten en wat zij verwachten van de politieke partijen.

Axon Healthcast

Axon Healthcast

Gemaakt door: Axon Healthcare Eerste aflevering: 05/05/2023

De podcast Axon Healthcast heeft in totaal 25 afleveringen

Vorige aflevering

Contouren van het toekomstige zorgstelsel

Contouren van het toekomstige zorgstelsel

Maker: Axon Healthcare Datum: 07/07/2020

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

De ‘Augustusraming’ en ‘Zorgkeuzes in Kaart’ met de verkiezingen in zicht: hoe gaan de verkiezingsprogramma’s eruit zien?

Axon Healthcast · 09-10-2020

00:00 00:15:48