Aflevering S5e28: We Spreken Schande Over Spreekkoren Over Homo's, Maar Over Vuurwerkgeluiden Hoor Je Niemand...

S5E28: We spreken schande over spreekkoren over homo's, maar over vuurwerkgeluiden hoor je niemand...
· Aflevering van de podcast: Ballen verstand

FC Twente kwam op bezoek bij FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Gezien de rode kaart voor Michal Sadílek kon men in Enschede achteraf gezien wel leven met een puntje. Waar (opnieuw) verbazing over was, waren de vuurwerkgeluiden vanaf de tribune. In de podcast De Ballen Verstand spreken Leon ten Voorde, Ralph Blijlevens en Frank Bussink schande van wat er in Utrecht gebeurde.

„Na de wedstrijd in Almelo tussen Heracles en FC Twente sprak iedereen, terecht, schande over spreekkoren over homo's", vertelt Leon. „Maar als er vuurwerkgeluiden van de tribunes komen, hoor je niemand. Bij een plastic bekertje op het veld leggen we wedstrijden stil, maar als een ramp die 23 mensen het leven kostte wordt bespot, voetballen we gewoon door. Onbegrijpelijk!”

Naast de spreekkoren, bespreken de heren ook nog de prestatie van FC Twente op het veld. Eigenlijk speelde FC Twente best behoorlijk in Utrecht, vindt Leon, maar veel kansen creëerde de ploeg niet. Ralph zag dat het wegvallen van aanvoerder Robin Pröpper veel met de ploeg van Joseph Oosting deed. „Van Hoorenbeeck viel wat onwennig in", vindt Ralph. Leon is het daar niet mee eens en vond dat de Belg het juist redelijk goed deed.

En over Robin Pröpper: hoe is het met zijn blessure? Maandagochtend zat er nog flink wat vocht in z'n enkel en dus is het nog lastig om een diagnose te stellen, legt Leon uit. Volgens Ralph maakt Pröpper zelf zich geen zorgen. „Na de wedstrijd in Utrecht zei hij dat hij er tegen NEC gewoon bij is.” Het is afwachten of dat ook echt zo is.  Support the show: https://krant.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

Ballen verstand

Ballen verstand

Gemaakt door: DPG Media Eerste aflevering: 13/11/2019

De podcast Ballen verstand heeft in totaal 251 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S5E28: We spreken schande over spreekkoren over homo's, maar over vuurwerkgeluiden hoor je niemand...

Ballen verstand · 06-11-2023

00:00 00:31:00