Aflevering Wat Doet Een Food Labo Bij Het Vinden Van De Listeria Bacterie In Een Food Staal? Hoe Zit Het Met De Meldingsplicht Aan Het Voedselagentschap? Welke Challenge Testen Moet Een Bedrijf Doen?

· Aflevering van de podcast: Better Foodsafe Than Sorry

Bart Aesaert, Business Unit Manager Food van laboratoriumEurofins Ecca, vertelt over meldingsplicht aan het voedselagentschap, de gevaarlijke Listeria bacterie, challenge testen om diens afwezigheid in levensmiddelen te bewijzen, PFAS in drinkwater, en de “onzin” van een microbiologische tegenalayse na overschrijding van een food safety limiet. Sinds januari 2024 is Ecca onderdeel van de Eurofins groep, actief wereldwijd met 900 labo’s. Ze analyseren jaarlijks zo’n 450 miljoen parameters, en hebben dus een pak data beschikbaar die diepe inzichten biedt in hoe het met de voedselveiligheid in onze maatschappij is gesteld. Hij vertelt dan ook ronduit over 20 jaar in de food labo wereld, van PFAS in Zwijndrecht tot het Wetenschappelijk Comité van het FAVV en het spanningsveld tussen labo en levensmiddelenbedrijf bij het vaststellen van een pathogeen, denk aan Salmonella of Listeria.

Speelgoedwinkel
Better Foodsafe Than Sorry

Better Foodsafe Than Sorry

Gemaakt door: Alexander Platteeuw van A+ Quality Eerste aflevering: 15-12-2024

De podcast Better Foodsafe Than Sorry heeft in totaal 9 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

Wat doet een food labo bij het vinden van de Listeria bacterie in een food staal? Hoe zit het met de meldingsplicht aan het voedselagentschap? Welke challenge testen moet een bedrijf doen?

Better Foodsafe Than Sorry · 12-05-2025

00:00 00:46:24