Aflevering Bodem#17 Omschakelen Biologisch: Vakmanschap, Vruchtwisseling En Van Onkruidbestrijding Naar Onkruidbeheersing

Bodempodcast #17 omschakelen biologisch: vakmanschap, vruchtwisseling en van onkruidbestrijding naar onkruidbeheersing
· Aflevering van de podcast: Bodem podcast

Meer weten of jouw eigen vragen over jouw bodem stellen aan een bodemkundige? Meld je aan voor de podcast via www.mijnbodemconditie.nl In december 2022 is door de minister het Biologisch Actieplan gelanceerd met als doelstelling 15% biologische landbouw in 2030. Maar wat komt er eigenlijk kijken bij omschakelen? En wat betekend dit op het vlak van bodembeheer? In de nieuwe aflevering van de Bodempodcast leer je er alles over. We zijn te gast bij biologisch melkveehouder Pieter Boons in Raamsdonk samen met Hanna Pluimes van Voor Bio. In de podcast komen de verschillende aspecten van een biologische bedrijfsvoering voorbij. Hoe kom je toe zonder kunstmest en wat is hierin de rol van grasklaver? Hoe ga je van onkruidbestrijding naar onkruidbeheersing en wat betekend dat eigenlijk? Ook hebben we het over de verschillende vormen van weidegang en welke (financiële) winst hiermee te halen valt. Tot slot bespreken we ook weer het bodemdiertje van de week, met dit keer de Mycorrhiza schimmel. Aanwezigen: Pieter Boons - Melkveehouder Hanna Pluimes - Voor Bio Bart Housmans - Boerenverstand De Bodempodcast wordt mogelijk gemaakt door de SABE-subsidie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bodem podcast

Bodem podcast

Gemaakt door: Boerenverstand Eerste aflevering: 14/09/2022

De podcast Bodem podcast heeft in totaal 35 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Bodempodcast #17 omschakelen biologisch: vakmanschap, vruchtwisseling en van onkruidbestrijding naar onkruidbeheersing

Bodem podcast · 22-02-2023

00:00 00:39:39