Bosbaden podcast

Bosbaden

Bosbaden

Beluister deze gloednieuwe podcast over bosbaden. Daarin geeft Forest Mind-gids, Katriina Kilpi, tips en tricks om zélf een bosbad te nemen in een van onze natuuroases van Natuur en Bos. Natuuroases zijn geïnspireerd op het fenomeen bosbaden, ofte Shinrin-yoku, een therapie die in de jaren tachtig ontstond in Japan en nu ook bij ons ingang vindt. Het is wetenschappelijk bewezen dat een bosbad van een halfuur stress vermindert en je mentale weerbaarheid verhoogt. Hoe langer het bosbad, hoe groter en langduriger de voordelen zullen zijn. Natuur en Bos heeft daarom unieke plekjes ingericht, waar bezoekers met al hun zintuigen de natuur kunnen beleven om lichaam en geest tot rust te brengen. Een natuuroase is de plek bij uitstek voor een stil, traag en meditatief verblijf in de natuur. De focus ligt er volledig op rust. Smartphones zijn er uit den boze. Kinderen en honden zijn welkom, ze moeten de rust wel respecteren uiteraard. Deel jouw bosbadervaring #bosbaden Meer informatie op www.natuurenbos.be/natuuroases (Foto's Kris Van de Sande)

 • Podcast gepubliceerd op: 10/2/2022 1:32:41 AM
 • Maker: Natuur en Bos
 • Taal: nl
 • Laatste RSS update: 4/23/2024 3:15:00 PM
 • Datum eerste aflevering: 9/3/2019 4:42:00 PM
 • Datum laatste aflevering: 9/3/2019 4:42:00 PM

1 Afleveringen

 • 00:10:56

  Bosbaden

  03-09-2019

  Natuuroases zijn geïnspireerd op het fenomeen bosbaden, ofte Shinrin-yoku, een therapie die in de jaren tachtig ontstond in Japan en nu ook bij ons ingang vindt. Het is wetenschappelijk bewezen dat een bosbad van een halfuur stress verminde ...

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

00:00