Aflevering Suzanne Visser & Maarten Rijssenbeek - Esg-Integriteit

Suzanne Visser & Maarten Rijssenbeek - ESG-integriteit
· Aflevering van de podcast: Compliance Adviseert: ervaringen van experts uit de Nederlandse financiële sector

Een eerste van een aantal afleveringen waarin we meer leren over milieucriminaliteit en mensenrechten en over de link met financiële criminaliteit. In deze aflevering komen we meer te weten over het begrip ESG integriteit, het belang van dit onderwerp en de link met witwassen en het strafrecht. Dit en nog veel meer bespreken we met Suzanne Visser, Hoofd AMLC, het anti-money laundering center van de FIOD en Maarten Rijssenbeek, partner Forensic and Financial Crime bij Deloitte. Wat verstaan we onder ESG-integriteit ? Wat zijn voorbeelden van ESG misstanden? En op welk moment heb je te maken met het strafrecht? In hoeverre is er een link met de Wwft en de rol van poortwachters? In hoeverre is er aandacht voor dit onderwerp vanuit het regelgevend en toezichthoudend kader? Wat wordt verwacht van financiële instellingen en andere poortwachters? Wat zou rechtvaardig zijn? Wat is haalbaar? --> Volg de Compliance Adviseert Podcast via de Website en LinkedIn. ---> Compliance Adviseert wordt mede mogelijk gemaakt door Hyarchis, Partner in Compliance, Deloitte en de Volksbank.

Compliance Adviseert: ervaringen van experts uit de Nederlandse financiële sector

Compliance Adviseert: ervaringen van experts uit de Nederlandse financiële sector

Gemaakt door: Compliance Adviseert Eerste aflevering: 06/11/2022

De podcast Compliance Adviseert: ervaringen van experts uit de Nederlandse financiële sector heeft in totaal 131 afleveringen

Vorige aflevering

Leaders in Finance AML Nederland Event - 5 oktober 2023 - Microcast

Leaders in Finance AML Nederland Event - 5 oktober 2023 - Microcast

Maker: Compliance Adviseert Datum: 14/09/2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Suzanne Visser & Maarten Rijssenbeek - ESG-integriteit

Compliance Adviseert: ervaringen van experts uit de Nederlandse financiële sector · 02-10-2023

00:00 0:38:58