Aflevering Yves Degryse (Berlin) Over De Terugkeer Van De Legendarische Voorstelling 'Zvizdal' Op #Theaterfestival Boulevard: "Dit Heeft Me Echt Bij Mijn Jasje Genomen"

Yves Degryse (Berlin) over de terugkeer van de legendarische voorstelling 'Zvizdal' op #Theaterfestival Boulevard: "Dit heeft me echt bij mijn jasje genomen"
· Aflevering van de podcast: Cultureel Persbureau

Yves Degryse is een van de mensen achter het bijzondere Vlaamse gezelschap Berlin. Tussen 2011 en 2015 werkte Berlin aan de voorstelling Zvizdal, grotendeels opgenomen in de 'verboden zone' rond de geëxplodeerde kerncentrale van Tsjernobyl in Oekraïne. Ik zag de voorstelling in 2016 in Den Bosch, tijdens Festival Boulevard, en was 'blown away'. Dit jaar keert hij terug naar Boulevard met deze legendarische theatrale documentaire, waarin we kennis maken met twee hoogbejaarde geliefden die op een van de meest radioactieve plekken ter wereld wonen. We praten over die voorstelling, die hem niet in de koude kleren is gaan zitten: "Het heeft onze manier van werken wel veel veranderd. We hebben zo dicht bij hen gestaan en ik heb zoveel geleerd van die rust, die die twee uitstraalden in zo'n situatie. En hun humor ook. Dat blijft mij ook voor altijd bij: de relativiteit van dingen. En dat, zelfs na dertig jaar, diezelfde flauwe grap nog werkt. De verbinding tussen die twee: liefde. Of wat is dat dan, die liefde? Dit heeft echt aan mij gerammeld, me echt bij mijn jasje genomen. Achteraf zie ik ook er is heel veel gebeurd in die periode. In mijn eigen leven ook, dus dan denk ik ja, er is toch iets samengevallen daar." --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/cultuurpers/message

Cultureel Persbureau

Cultureel Persbureau

Gemaakt door: Cultureel Persbureau Eerste aflevering: 19/11/2019

De podcast Cultureel Persbureau heeft in totaal 169 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Yves Degryse (Berlin) over de terugkeer van de legendarische voorstelling 'Zvizdal' op #Theaterfestival Boulevard: "Dit heeft me echt bij mijn jasje genomen"

Cultureel Persbureau · 02-08-2023

00:00 00:58:28