Aflevering Lucho Smit Is De Nieuwe Artistiek Leider Van Circusfestival Circolo: "Ons Festival Wordt Nog Meer Een Plek Voor Ontmoetingen Tussen Makers, Studenten, Publiek En De Maatschappij."

Lucho Smit is de nieuwe artistiek leider van Circusfestival Circolo: "Ons festival wordt nog meer een plek voor ontmoetingen tussen makers, studenten, publiek en de maatschappij."
· Aflevering van de podcast: Cultureel Persbureau

"Mijn accent, mijn hart ligt bij de mensen die met circus bezig zijn. Die wil ik dan ook centraal stellen." Lucho Smit (1983) is sinds april van dit jaar artistiek leider van het Tilburgse circusfestival Circolo. Hij wil het festival, dat al vijftien jaar bestaat, nog meer dan nu al het geval is, midden in de samenleving zetten: "Ik wil heel graag dat artiesten, publiek, studenten die met circus bezig zijn, elkaar treffen. Zoveel mogelijk en zo makkelijk mogelijk. Ik wil graag dat een festival bezoeken een ander soort van beleving wordt, waar de voorstelling dan een onderdeel van is. Dat betekent dat je misschien iets minder een programmafestival wordt met een programma waar je een voorstelling kan zien en dan weer naar huis gaat. De artiesten komen dan spelen en verdwijnen backstage, om wat te eten en dan zie je ze eigenlijk niet meer. " De circusmaker, die na een tournee met de succesvolle voorstelling l'Ane et la Carotte een beetje uitgekeken raakte op het solistische werk, zoekt naar verbinding: "Ik wil graag ook wat meer projecten en artiesten aantrekken die tijdens het maakproces ook een voet in sociale en culturele projecten hebben. Ik zoek naar wat meer maatschappelijk relevante thema's dan bijvoorbeeld 'zwaartekracht'. Ik zie graag meer voorstellingen die te maken hebben met wat er in de samenleving speelt." (lees de hele transcriptie, ook in vertaling, op cultureelpersbureau.nl --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/cultuurpers/message

Cultureel Persbureau

Cultureel Persbureau

Gemaakt door: Cultureel Persbureau Eerste aflevering: 19/11/2019

De podcast Cultureel Persbureau heeft in totaal 169 afleveringen

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Lucho Smit is de nieuwe artistiek leider van Circusfestival Circolo: "Ons festival wordt nog meer een plek voor ontmoetingen tussen makers, studenten, publiek en de maatschappij."

Cultureel Persbureau · 05-10-2023

00:00 00:43:44