Aflevering Simon Gronowski (91): "De Nazi's Hebben Mijn Moeder En M'n Zuster Vermoord In De Gaskamers Van Auschwitz-Birkenau'

Simon Gronowski (91): "de nazi's hebben mijn moeder en m'n zuster vermoord in de gaskamers van Auschwitz-Birkenau'
· Aflevering van de podcast: De allerlaatste getuigen

Een ochtend in 1943. De nachtelijke stilte in de straten van Brussel wordt bruusk  doorbroken door alweer een razzia van de Duitsers. Op lederwarenwinkel Chez Sally, in Etterbeek, hangt een bordje: Joodse Onderneming, en is op Duits bevel gesloten. Het gezin Gronowksi, van wie de winkel is, zit dan al ondergedoken in Sint-Lambrechts-Woluwe. De elfjarige Simon Gronowski (91) is zich van geen kwaad bewust, die ochtend, aan het ontbijt.  De Allerlaatste Getuigen is een podcast van HLN. Je hoort de zeven afleveringen vanaf maandag 7 november via https://www.hln.be/podcasts of jouw favoriete podcastapp. De Allerlaatste Getuigen kwam tot stand met de gewaardeerde steun van het Bastogne War Museum. Credits: Redactie, montage, productie: Ilse Himschoot Host, redactie: Freek Braeckman Eindredactie: Kevin Goes, Geert Dewaele Muziek, sounddesign en postproductie: Sammy Merayah See omnystudio.com/listener for privacy information.

De allerlaatste getuigen

De allerlaatste getuigen

Gemaakt door: HLN Eerste aflevering: 08/11/2022

De podcast De allerlaatste getuigen heeft in totaal 8 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Simon Gronowski (91): "de nazi's hebben mijn moeder en m'n zuster vermoord in de gaskamers van Auschwitz-Birkenau'

De allerlaatste getuigen · 08-11-2022

00:00 00:31:52