Aflevering François Igosse (93): "Ik Zit Al Lang Met Met Dat Gevoel Dat Ik Dat Toch Een Keer Kwijt Wil En Ik Kan Het Niet Kwijt. Tegen Niemand"

François Igosse (93): "Ik zit al lang met met dat gevoel dat ik dat toch een keer kwijt wil en ik kan het niet kwijt. Tegen niemand"
· Aflevering van de podcast: De allerlaatste getuigen

Oktober 1929. In New York stort de beurs op Wall Street in. De crisis, met haar kiemen in de Eerste Wereldoorlog, jaagt de wereld in ellende en armoede. Amerikaanse banken eisen het geld terug dat ze aan Europa hebben geleend na de Wapenstilstand. Het doet  het Duitsland van die jaren wegzakken in een uitzichtloze crisis met een tsunami van ontslagen en faillissement. Het is tegen die achtergrond dat Adolf Hitler met zijn extreme discours een almaar groter deel van de mensen verleidt. Zelfs tot in Vlaanderen. François Igosse groeit op rond Gent, tijdens die woelige jaren ‘30.  De oorlog begint voor hem pas na de bevrijding want de moeder en zus van François zijn Vlaams-Nationalistisch en voelen het met de repressie warm onder de voeten worden. De Allerlaatste Getuigen is een podcast van HLN. Je hoort de zeven afleveringen vanaf maandag 7 november via https://www.hln.be/podcasts of jouw favoriete podcastapp. De Allerlaatste Getuigen kwam tot stand met de gewaardeerde steun van het Bastogne War Museum. Credits: Redactie, montage, productie: Ilse Himschoot Host, redactie: Freek Braeckman Eindredactie: Kevin Goes, Geert Dewaele Muziek, sounddesign en postproductie: Sammy Merayah See omnystudio.com/listener for privacy information.

De allerlaatste getuigen

De allerlaatste getuigen

Gemaakt door: HLN Eerste aflevering: 08/11/2022

De podcast De allerlaatste getuigen heeft in totaal 8 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

François Igosse (93): "Ik zit al lang met met dat gevoel dat ik dat toch een keer kwijt wil en ik kan het niet kwijt. Tegen niemand"

De allerlaatste getuigen · 11-11-2022

00:00 00:36:37