Welkom bij De Bakcast, DE podcast over bakken! We hebben weer een heerlijke maar spannende nieuwe aflevering voor je! Spannend, omdat Liesbeth en Arjen voor het eerst pretzles gaan bakken met 'natronloog', dus Hogeschool-Scheikunde voor de thuisbakker.. Pretzels of Bezeln zijn hartige krakelingbroodjes die je misschien wel kent van langs de Autobahn in Duitsland of van het jaarlijkse Oktoberfest. Bruingekleurde glanzende krakelingen vaak versierd met grove zoutkorrels. Een hartige snack waar zowel Liesbeth als Arjen van houden! Met de waarschuwingen voor het gevaar van Natronloog in hun achterhoofd gaan zij dit bakavontuur samen aan. Ze krijgen van een bevriende bakker een jerrycannetje met natronloog en volgen alle veiligheidsvoorschriften op. Dus: handschoenen aan, geen kinderen of huisdieren in de buurt, de natronloog oplossen in een glazen bak met water, niet spatten, ondergrond afgedekt met dubbele lagen bakpapier, er kon niet veel gebeuren.. Het resultaat voor de "echte"Laugenbrezeln" was subliem! Ze konden niet stoppen met eten, haha. Maar mocht je ze thuis ook willen maken, begin dan met het recept uit Liesbeth' s Alpenkookboek, waarin bakingsoda gebruikt wordt om te dippen. Ben je ontzettend nieuwsgierig geworden? Luister dan naar onze podcast en hopelijk beantwoorden we al je vragen! De recepten kun je teruglezen op onze webside https://debakcast.nl/category/recepten/ Volg ons op https://www.instagram.com/debakcast/ Heel veel liefs, Liesbeth, Kim en Arjen
Gemaakt door: Liesbeth en Kim Eerste aflevering: 28-12-2023
De podcast De Bakcast heeft in totaal 63 afleveringen
Maker: Liesbeth en Kim Datum: 06-07-2025
Maker: Liesbeth en Kim Datum: 03-08-2025
Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.