Aflevering S4 Ep2: De Mokumse Mokermoord: Laten Camerabeelden Wel Altijd Zien Wat Er Daadwerkelijk Heeft Plaatsgevonden?

S4 Ep2: De Mokumse Mokermoord: laten camerabeelden wel altijd zien wat er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden?
· Aflevering van de podcast: De Criminoloog

Wat onthult een misdaad over de dader? Hoe vind je het huis van een seriemoordenaar? En waarom is het belangrijk om binnen een misdaadzaak naar verschillende scenario’s te kijken?  In de tweede aflevering van het vierde seizoen van De Criminoloog gaan we hierover in gesprek met criminoloog Jasper van der Kemp van de Vrije Universiteit van Amsterdam.  Centraal in de aflevering staat de Mokumse Mokermoord waarbij de 70-jarige Gerard voor 7 jaar en 6 maanden veroordeeld is voor de moord met een moker op zijn 63-jarige vriend Hans. Het Project Gerede Twijfel, waar Jasper één van de trekkers van is, onderzocht deze zaak omdat er sterke vraagtekens geplaatst kunnen worden bij de bewijslast. Een op het eerste gezicht sterke zaak, staat na een grondige analyse van het bewijs op losse schroeven...

De Criminoloog

De Criminoloog

Gemaakt door: De Criminoloog Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast De Criminoloog heeft in totaal 28 afleveringen

Vorige aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S4 Ep2: De Mokumse Mokermoord: laten camerabeelden wel altijd zien wat er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden?

De Criminoloog · 28-02-2023

00:00 00:57:00