De Erfenis podcast

Stem website va het jaar

De Erfenis

De Erfenis

Alles wat eindigt, laat iets na. Ieders leven is gebouwd op - en doorweefd met - verschillende erfenissen. Het woord ‘erfenis’ transporteert ons haast direct naar een muffig kantoor, waar over een grote mahoniehouten tafel gesprekken rollen over geld, bezit, erfrecht. Maar veel erfenissen worden niet aangekondigd in donkere kamertjes. Veel erfenissen staan niet helder opgelijst op wit papier. Deze erfenissen sluimeren, in onze genen, in de manier waarop we tegen onze kinderen praten, waarop we verliefd worden, in de kansen die iemand krijgt (of niet krijgt), in de personen die we kiezen om ons land te besturen. In zes afleveringen vertellen Mirke Kist, Nele Eeckhout en Siona Houthuys van AudioCollectief SCHIK verhalen van mensen die worstelen met de gevolgen van een nalatenschap, en daar iets aan proberen te doen. In hun kenmerkende meeslepende, betrokken en literaire stijl onderzoekt SCHIK alle manieren waarop de al dan niet zichtbare krachten van een erfenis zich door ons leven vlechten.  De Erfenis is een serie van Slowpony en komt tot stand met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Letterenfonds, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunsten en een bijdrage van de stad Antwerpen. De serie verschijnt in september 2023. AudioCollectief SCHIK bestaat uit Mirke Kist, Siona Houthuys & Nele Eeckhout. Hun eerdere serie Bob ging in première op het IDFA, won de publieksprijs van De Tegel & de prijs voor de beste podcast tijdens de Dutch Podcast Awards. Ook was de podcast genomineerd voor de Prix Europa en ontving deze een speciale vermelding van de jury van de Zilveren Reissmicrofoon. Hun tweede serie El Tarangu is door de Stichting Verhalende Journalistiek gekozen tot een van de beste verhalende projecten van 2019 en was tevens genomineerd voor een Tegel. Afleveringen van Bob en El Tarangu werden meer dan 2,2 en 1,7 miljoen keer gedownload. De documentaire Geen kleine man, die SCHIK samen met journalist Sofie Peeters maakte, verscheen eind 2021 en was genomineerd voor de Belfius Persprijzen en de Tegel. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • Podcast gepubliceerd op: 6/5/2023 3:06:13 AM
 • Maker: AudioCollectief SCHIK
 • Taal: nl
 • Laatste RSS update: 10/1/2023 1:40:00 PM
 • Datum eerste aflevering: 5/25/2023 2:44:41 PM
 • Datum laatste aflevering: 5/25/2023 2:44:41 PM

Stem website va het jaar

1 Afleveringen

 • 2:27

  Trailer

  25-05-2023

  Alles wat eindigt, laat iets na. Ieders leven is gebouwd op - en doorweefd met - verschillende erfenissen. Het woord ‘erfenis’ transporteert ons haast direct naar een muffig kantoor, waar over een grote mahoniehouten tafel gesprekken rolle ...

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

00:00