Aflevering #34 Lianne Van Oenen - Zwanger Zijn Is Keihard Werken! Over Zwanger Zijn, Seks Na De Bevalling En Anticonceptie

#34 Lianne van Oenen - Zwanger zijn is keihard werken! over zwanger zijn, seks na de bevalling en anticonceptie
· Aflevering van de podcast: De Inspirerende Vrouw

Als verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Alblasserwaard-Oost ontmoet Lianne van Oenen enorm veel zwangere vrouwen. Vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn, maar ook vrouwen die al eerder een zwangerschap doorlopen hebben. In onze podcast deelt ze over de impact van hormonen op bekkenklachten (door de verweking door progesteron), vermoeidheid en misselijkheid (HcG) in het eerste trimester van de zwangerschap. Na vier maanden ben je vaak hormonaal wat stabieler. Lianne nodigt je uit om de lat lager te leggen gedurende de zwangerschap. Je bent zo gewend heerlijk lekker door te gaan, terwijl het zo goed en belangrijk is om je lichaam de ruimte te geven om de energie die nodig is voor de zwangerschap te kunnen besparen. Zwanger zijn is namelijk keihard werken! We gaan in gesprek over gezinsplanning, een geboorteplan en seks na de bevalling. Bovendien moet je – ondanks je wellicht borstvoeding geeft – nadenken over anticonceptie na de bevalling. Veel mensen zijn in de overtuiging dat je tijdens het geven van borstvoeding niet vruchtbaar bent, maar daar zijn voorwaarden voor! Bijvoorbeeld wanneer een baby snel doorslaapt gaat dit al niet meer op! Laat je inspireren door ons mooie gesprek, zodat je tijdens en na je zwangerschap goed voor jezelf kunt zorgen. <3 Deze podcast is onderdeel van de serie behorend bij het boek Hormoongeluk van Marije van den Berg. 

De Inspirerende Vrouw

De Inspirerende Vrouw

Gemaakt door: Marije van den Berg Eerste aflevering: 19/03/2023

De podcast De Inspirerende Vrouw heeft in totaal 42 afleveringen

Vorige aflevering

#33 Marlot de Jong – FEMM natuurlijke anticonceptie methode

#33 Marlot de Jong – FEMM natuurlijke anticonceptie methode

Maker: Marije van den Berg Datum: 08/06/2023

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#34 Lianne van Oenen - Zwanger zijn is keihard werken! over zwanger zijn, seks na de bevalling en anticonceptie

De Inspirerende Vrouw · 11-07-2023

00:00 00:45:35