Aflevering #2 Over Waarom Organisaties Zoveel Persoonlijk Leiderschap Van Medewerkers Vragen En Hoe Ze Dat Het Beste Kunnen Doen (Of Hoe Niet)

#2 Over waarom organisaties zoveel persoonlijk leiderschap van medewerkers vragen en hoe ze dat het beste kunnen doen (of hoe niet)
· Aflevering van de podcast: De PodVIS

Tica en Phyleen praten over één van de meest getrainde thema’s wat tegelijkertijd óók een vaag begrip is: persoonlijk leiderschap. Waarom vragen organisaties dat van hun mensen? Op welke manier kun je dat het beste stimuleren en wat moet je vooral niet doen? De vaagheid rondom persoonlijk leiderschap . Want wat is het nou precies? We zien dat veel organisaties vragen van medewerkers dat ze persoonlijk leiderschap laten zien, maar dat de praktische vertaalslag ontbreekt. Wat moeten mensen dan doen? Welk gedrag hoort daarbij en welk gedrag juist niet? We leven met betrekking tot persoonlijk leiderschap in een uitdagende tijd: mensen werken veel thuis, krijgen meer vrijheid én tegelijkertijd wordt er dus veel persoonlijk leiderschap gevraagd. Hoe verhoudt zich dat tot elkaar? Wat is het volgens ons? . Persoonlijk leiderschap heeft volgens VIS te maken met jezelf kennen, bewuste keuzes maken, zoeken naar mogelijkheden, voorbeeldgedrag laten zien. Persoonlijk leiderschap is bij ons het begin van veel trajecten en vaardigheden: kun je jezelf managen, voordat je een ander managet, bijvoorbeeld? Cirkel van 8 . Ons mooiste model om praktische invulling te geven aan persoonlijk leiderschap is de Cirkel van 8. Het geeft taal om met elkaar te bespreken wat we doen in lastige situaties en hoe we onszelf daarin managen. Het brengt inzichten en praktische handvatten om uit je automatische patronen te stappen en nieuwe, moedige keuzes te maken.

De PodVIS

De PodVIS

Gemaakt door: VIStrainingen Eerste aflevering: 09/07/2023

De podcast De PodVIS heeft in totaal 3 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#2 Over waarom organisaties zoveel persoonlijk leiderschap van medewerkers vragen en hoe ze dat het beste kunnen doen (of hoe niet)

De PodVIS · 16-06-2023

00:00 0:31:08