Aflevering S3e18: Dit Is Wat Groep 8’Ers Sjoerd, Najim En Douha Uit Dauwendaele Willen Veranderen Aan De Wereld (Weg Met Die Messen)

S3E18: Dit is wat groep 8’ers Sjoerd, Najim en Douha uit Dauwendaele willen veranderen aan de wereld (weg met die messen)
· Aflevering van de podcast: De PZC deze week

Meer respect, de voetbalvelden open, minder ellende op de wereld en meer plekken om te spelen op straat. Zomaar een greep uit de wensen van groep 8 van basisschool de Wilgenhof in Middelburg. Zij vertellen in de podcast van deze week wat ze willen veranderen aan de wereld. Noortje de Kroo en Rolf Bosboom bespreken de opvallend weloverwogen antwoorden met verslaggever Middelburg Maurits Sep.  Hij kent de problemen in Dauwendaele maar al te goed. ,,Aan deze kinderen hoor je terug dat veiligheid een groot probleem is geweest in die wijk.” Want de breedst gedeelde wens is niet ‘vrede op aarde’ of een andere inkopper. Sjoerd uit groep 8: ,,Ik wou dat er meer plekken waren voor tieners zodat ze zich niet zouden vervelen. Nu gaan ze meer op straat hangen. En dan gaan er messen getrokken worden.” Rolf Bosboom in de eindejaarsaflevering van De PZC deze week: ,,Kinderen van die leeftijd zouden zich daar geen zorgen om hoeven te maken.” See omnystudio.com/listener for privacy information.

De PZC deze week

De PZC deze week

Gemaakt door: PZC Eerste aflevering: 04/04/2022

De podcast De PZC deze week heeft in totaal 102 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S3E18: Dit is wat groep 8’ers Sjoerd, Najim en Douha uit Dauwendaele willen veranderen aan de wereld (weg met die messen)

De PZC deze week · 29-12-2023

00:00 00:25:10