Aflevering E62: De Broer Van ‘Scarface’ Erfde Diens Misdaadimperium En Stapt Nu Naar De Politie. Gaat Hij Praten?

E62: De broer van ‘Scarface’ erfde diens misdaadimperium en stapt nu naar de politie. Gaat hij praten?
· Aflevering van de podcast: De Taghi Podcast

De in Amsterdam opgegroeide crimineel Karim Bouyakhrichan werd al een tijd gezocht en heeft zichzelf in Spanje bij de politie gemeld. Misdaadjournalisten Paul Vugts en Wouter Laumans vertellen hoe hierdoor in de onder- en bovenwereld grote onrust is ontstaan.

Karim is de oudere broer van Samir 'Scarface' Bouyakhrichan, een van de eerste puissant rijke Nederlandse cokebaronnen die in 2014 werd geliquideerd in Marbella. 

Laumans: “Na de dood van zijn broer, is Karim min of meer de baas geworden over zijn erfenis.” En bij die erfenis kwamen ook conflicten en bedreigingen uit het criminele milieu. Zo had de groep rondom Bouyakhrichan conflicten met de groepering rond Ridouan Taghi. Bouyakhrichan werd meerdere keren door de politie gewaarschuwd dat hij op een dodenlijst staat.

Nu heeft hij zich gemeld bij de politie in Spanje, waar hij werd gezocht voor het witwassen van 6 miljoen euro. En dat zorgt voor onrust. Wil hij die zaak oplossen, of voelt hij zich bedreigd en wil hij praten? Vugts: “Hij heeft decennialang héél goed zicht gehad op het criminele milieu en figuren in de bovenwereld die criminelen helpen met bijvoorbeeld het witwassen van hun misdaadwinsten.”

Parool Misdaadpodcast Live De Parool Misdaadpodcast gaat naar het theater. Onder leiding van Corrie Gerritsma vertellen Wouter Laumans en Paul Vugts hoe het is om misdaadjournalist te zijn. Hoe zijn ze erin gerold, wat hebben ze de afgelopen 10 jaar meegemaakt, en is het eigenlijk gevaarlijk om misdaadjournalist te zijn? De aftrap is op 15 maart in theater De Meervaart. Kaarten zijn verkrijgbaar via parool.nl/live. Support the show: https://www.kiosk.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Taghi Podcast

De Taghi Podcast

Gemaakt door: DPG Media Eerste aflevering: 30/06/2020

De podcast De Taghi Podcast heeft in totaal 66 afleveringen

Vorige aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

E62: De broer van ‘Scarface’ erfde diens misdaadimperium en stapt nu naar de politie. Gaat hij praten?

De Taghi Podcast · 22-02-2024

00:00 00:29:35