Aflevering S1e3: Meer Dan Twintig Doden Op Onbewaakte Spoorwegovergangen: 'Die Overwegen Zijn Levensgevaarlijk'

S1E3: Meer dan twintig doden op onbewaakte spoorwegovergangen: 'Die overwegen zijn levensgevaarlijk'
· Aflevering van de podcast: De Twentse Kern

Het is rond half zes op zondagmiddag 7 maart 2021. Het schemert als een toezichthouder van de NS wacht houdt bij een onbewaakte spoorwegovergang bij Zenderen. Hij krijgt trek en bestelt een maaltijd bij Spare Rib Express Hengelo. Niet veel later ziet hij de bezorger van zijn maaltijd door een goederentrein honderden meters wordt meegesleurd. De 21-jarige bezorger overleeft het drama niet.

Het is één van de tragische ongelukken op onbewaakte spoorwegovergangen in Nederland. De afgelopen jaren verongelukten meer dan twintig mensen op dergelijke overgangen. ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Water (IenW) werken hard om deze gevaarlijke overgangen te sluiten. In Twente zijn er nog dertien onbewaakte spoorwegovergangen. Die liggen allemaal in de Hof van Twente, maar worden allemaal aangepakt. „Onbewaakte spoorwegovergangen zijn niet meer van deze tijd”, zegt Dorothé Wennekendonk, regiodirecteur bij ProRail, in de nieuwste aflevering van de podcast De Twentse Kern. See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Twentse Kern

De Twentse Kern

Gemaakt door: Tubantia Eerste aflevering: 29/12/2022

De podcast De Twentse Kern heeft in totaal 8 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S1E3: Meer dan twintig doden op onbewaakte spoorwegovergangen: 'Die overwegen zijn levensgevaarlijk'

De Twentse Kern · 22-01-2022

00:00 00:14:58