Aflevering S4e01 - Bilateral Investment Treaties: Een Onbekend Obstakel In De Energietransitie | Daniëlle Hirsch (Both Ends & Groenlinks/Pvda)

S4E01 - Bilateral Investment Treaties: Een onbekend obstakel in de energietransitie | Daniëlle Hirsch (Both ENDS & GroenLinks/PvdA)
· Aflevering van de podcast: De Waterstofpodcast

In de eerste aflevering van alweer het vierde seizoen van 'De Waterstofpodcast' hebben we het over de rol van handel in de energietransitie! Hierbij leggen wij de focus op Bilateral Investment Treaties: dit zijn afspraken die worden gesloten tussen landen. Deze verdragen zijn goed voor het stimuleren van internationale handel, maar kunnen het overheden soms lastig maken om hun klimaatdoelen te halen, omdat deze verdragen fossiele bedrijven uit het buitenland beschermen. Maar wat zijn die Bilateral Investment Treaties nou eigenlijk en waarom horen we hier zo weinig over? Hoe beïnvloeden ze het klimaatbeleid van landen, vooral van handelslanden zoals Nederland? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat handel juist een positieve rol speelt op de weg naar een groenere toekomst? Al deze vragen bespreken we met onze gast, Daniëlle Hirsch, directeur van de milieuorganisatie Both ENDS en kandidaat voor GroenLinks-PvdA. Ben jij nieuwsgierig naar hoe handel en het klimaat wereldwijd met elkaar verbonden zijn? Je hoort er alles over in deze aflevering!

De Waterstofpodcast

De Waterstofpodcast

Gemaakt door: Eco-Runner Team Delft Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast De Waterstofpodcast heeft in totaal 27 afleveringen

Vorige aflevering

Kick-off seizoen 4

Kick-off seizoen 4

Maker: Eco-Runner Team Delft Datum: 03/11/2023

Volgende aflevering

Special! The Design Presentation of the Eco XIV

Special! The Design Presentation of the Eco XIV

Maker: Eco-Runner Team Delft Datum: 12-03-2024

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S4E01 - Bilateral Investment Treaties: Een onbekend obstakel in de energietransitie | Daniëlle Hirsch (Both ENDS & GroenLinks/PvdA)

De Waterstofpodcast · 14-11-2023

00:00 00:44:42