Aflevering Hoe Zestig Jaar Lang Gas Boven Groningers Kon Gaan

Hoe zestig jaar lang gas boven Groningers kon gaan
· Aflevering van de podcast: De Week van Energeia

De Week van Energeia is dé nieuwspodcast voor de energieprofessional. Elke vrijdag praten redacteuren van Energeia je in ongeveer twintig minuten bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de complexe energiewereld. Met deze week: het eindrapport van de parlementaire-enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Een rampzalige situatie voor de inwoners van het gaswinningsgebied in Groningen, daartoe heeft zestig jaar gaswinning geleid. Redacteur Jeroen Savelkouls was bij de presentatie van het rapport en vertelt wat hem opviel. Hoofdredacteur Wouter Hylkema licht toe waarom het kabinet de komende drie jaar ruim €1 mrd uittrekt voor het uitvoeren van klimaatbeleid door provincies en gemeenten. Waardoor het nog altijd niet vlot met het uitschakelen van de nachtverlichting van windturbines. En waarom netbeheerder Liander de mogelijkheden onderzoekt om extra elektriciteitskabels naar de Waddeneilanden te voorkomen. Presentatie: Ilse Akkermans See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Week van Energeia

De Week van Energeia

Gemaakt door: Energeia Eerste aflevering: 18/09/2022

De podcast De Week van Energeia heeft in totaal 32 afleveringen

Vorige aflevering

Werkpaard energietransitie komt tussen hekjes te staan

Werkpaard energietransitie komt tussen hekjes te staan

Maker: Energeia Datum: 24/02/2023

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Hoe zestig jaar lang gas boven Groningers kon gaan

De Week van Energeia · 03-03-2023

00:00 00:21:51