Aflevering Oorlogsnieuws Op Sociale Media: Hoe Onderscheid Je Echt En Nep?

Oorlogsnieuws op sociale media: hoe onderscheid je echt en nep?
· Aflevering van de podcast: De Zwevende Kijker

Op sociale media ontkom je niet aan de oorlog tussen Israël en Hamas. Gebruikers worden daar overspoeld door informatie: van genuanceerde analyses tot nep nieuws en van de meest verschrikkelijke beelden tot zogeheten ‘cheap fakes’. Hoe weet je welke informatie klopt? Hoe zorg je ervoor dat jouw tijdlijn de oorlog niet eenzijdig belicht? En hoe kan je mentaal omgaan met deze lading aan heftig nieuws? Esma Linnemann gaat in gesprek met mediaverslaggevers Hassan Bahara en Emma Curvers en met techjournalisten Simoon Hermus en Laurens Verhagen. Links besproken in de aflevering: * @cestmocro op Instagram. * De fact-checker van de BBC op X. * Podcast: Empire. * Artikel van Bellingcat.

Host: Esma Linnemann Montage: Tiemen Hageman Eindredactie: Corinne van Duin, Emilie van Kinschot en Bernette Beckeringh Artwork: Sophia Twigt See omnystudio.com/listener for privacy information.

De Zwevende Kijker

De Zwevende Kijker

Gemaakt door: de Volkskrant Eerste aflevering: 04/04/2022

De podcast De Zwevende Kijker heeft in totaal 90 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Oorlogsnieuws op sociale media: hoe onderscheid je echt en nep?

De Zwevende Kijker · 18-10-2023

00:00 00:37:24