Dit moet je proeven podcast

Dit moet je proeven

Dit moet je proeven

Dit moet je proeven is een podcast met de culinaire avonturen van Benjamin en Willem. We bespreken onze experimenten, onze favoriete gerechten en producten en helpen je antwoorden te vinden op al je culinaire vragen.

  • Podcast gepubliceerd op: 6/19/2022 1:05:12 AM
  • Maker: Benjamin Wegman en Willem ten Teije
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 10/16/2023 10:50:00 PM
  • Datum eerste aflevering: 6/16/2022 12:48:43 PM
  • Datum laatste aflevering: 9/30/2023 5:52:00 AM

29 Afleveringen

  • 01:01:24

    Familierecepten

    30-09-2023

    Benjamin en Willem bespreken hun culinaire roots en de recepten en gerechten waaraan zij dierbare jeugdherinneringen koesteren. Met origineel spekkoek recept van oma! Verder was Benjamin in restaurant de kas en at Willem een wel erg maffe ...

  • 01:35:43

    Benjamin en Willem zijn terug van weggeweest en hoe! Ze dineren in Ciel Bleu op de 23e verdieping van het Okura-hotel in Amsterdam. Aan tafel Director Food & Beverage van Okura Jeroen Taillie en Honorary Gastronomy Sommelier Noël Vanwi ...

  • 58:44

    Dit moet je proeven bestaat één jaar! En dat vieren we met pizza op het menu. En niet zomaar pizza, maar Napolitaanse uit de rode Ferrari (pizzaoven) van Willem. Hoe maak je nou een perfecte bodem? En welke tomaten gebruik je voor de saus? ...

  • 50:17

    Benjamin en Willem zijn op bezoek bij Gerbrand Voerman, voorzitter van de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging. Samen met hem duiken zij in de wereld van haring: van de groei-  en vangstcyclus, tot het kaken, invriezen, pekelen, vetper ...

  • 17:12

    In aflevering 24 proeven en koken Benjamin en Willem Artisjokken. Ruben Cammeraat van Padron is bovendien te gast om er van alles over te vertellen. Verder was Benjamin bij het bierproeffestival, maakt hij 30 kilo vega zuurvlees en is Will ...

  • 39:09

    Benjamin en Willem duiken deze week in het eieren pocheren. Van hoe je eieren pocheert, wat dat eigenlijk is en hoe je daar de lekkerste gerechten mee maakt.  Ook zijn zij in de weer geweest met de zilte groente zeebanaan en at Benjamin vo ...

  • 01:02:53

    In deze aflevering bespreken Benjamin en Willem de witte asperge. Van schillen, tot bereiden en hun favoriete recepten, alles komt voorbij. Verder zijn er diverse interessante opmerkingen binnengekomen naar aanleiding van de laatste afleve ...

  • 42:24

    In deze aflevering staat een gerecht centraal dat Willem met de paplepel is ingegoten: nasi. Verder heeft Benjamin een culinair erfstuk opgeduikeld en bespreken we een boek dat onze kinderen culinair uitdaagt. En... er komt een kwabaal voo ...

  • 40:36

    Benjamin en Willem bereiden de limburgse klassieker zuurvlees (of: zoervleisj). De geschiedenis, bereiding en natuurlijk een vega variant. Daarnaast is er aandacht voor de snelkookpan en de mandoline van de vrouw van Benjamin.   Heb ji ...

  • 01:09:25

    In deze aflevering is culinair wetenschapper Meneer Wateetons te gast. Hij schreef onlangs het boek Over Frituren dat gaat… over frituren en vertelt ons daar alles over. Verder vervolgen Benjamin de dialoog over Aromat, at Benjamin rendang ...

Volgende

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

00:00