Aflevering # 13 - Zaak 8: Isabella Gardner En Het Museum Van Lege Lijsten (Met Medewerking Van Arthur Brand) - Kunstmaffia

# 13 - Zaak 8: Isabella Gardner en het museum van lege lijsten (met medewerking van Arthur Brand) - Kunstmaffia
· Aflevering van de podcast: Dodencel / Death Row

Shownotes De kunstroof uit het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston vond plaats in de vroege ochtend van 18 maart 1990. Twee onbekende mannen, vermomd als politieagenten, overtuigden de beveiligers om hen binnen te laten en stalen 13 schilderijen, waaronder werken van Rembrandt, Vermeer, Degas en Manet. De waarde van de gestolen kunst wordt geschat op meer dan 500 miljoen dollar. De diefstal is nog steeds onopgelost en de kunstwerken zijn nooit teruggevonden. Rik en Robert bespreken de roof met kunstdetective Arthur Brand en behandelen de mogelijke daders en de belangrijkste vraag; is er een kans dat deze kunstwerken ooit nog teruggevonden worden? “Het Concert”, een van de slechts 35 schilderijen van Johannes Vermeer, wordt beschouwd als het meest waardevolle niet-teruggevonden schilderij ter wereld. Dit schilderij is dus gestolen uit dit museum. Luister je graag naar onze podcast serie? Je kunt ons een fooi (elk gewenst bedrag, anoniem, eenmalig of maandelijks) geven via: https://fooienpod.com/kunstmaffia Uiteraard wordt dat door ons zeer gewaardeerd! Bedankt alvast! Een podcast over kunstroof, kunstvervalsing en kunstzwendel.

Dodencel / Death Row

Dodencel / Death Row

Gemaakt door: Rik Bouman Eerste aflevering: 12/03/2023

De podcast Dodencel / Death Row heeft in totaal 9 afleveringen

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

# 13 - Zaak 8: Isabella Gardner en het museum van lege lijsten (met medewerking van Arthur Brand) - Kunstmaffia

Dodencel / Death Row · 13-02-2023

00:00 01:00:19