Aflevering Doremifasol #5: Palestrina - Wel Of Geen Eindpunt?

DoReMiFaSol #5: Palestrina - wel of geen eindpunt?
· Aflevering van de podcast: DoReMiFaSol: Nederlands Kamerkoor verkent Middeleeuwse toonladders met Paul Van Nevel

Is Palestrina, gevierd hoogtepunt van de renaissancemuziek, ook een eindpunt? En hoe is het om als musicus Oude Muziek uit te voeren? In DoReMiFaSol duikt het Nederlands Kamerkoor in de wereld van toonladders uit de Middeleeuwen. Dirigent en oudemuziekspecialist Paul Van Nevel geeft tekst en uitleg bij het bijzondere hexachord 'ut-re-mi-fa-sol-la': de basis voor de moderne Westerse toonladder zoals we die nu kennen. In deze online collegereeks neemt Van Nevel het koor mee in muzikale werken die enkel bestaan uit noten van het hexachord, en gaat hij met musicus en spreker Calmer Roos in gesprek over het belang en de ontwikkeling van deze zes noten. De serie is ook als videoserie te bekijken via nederlandskamerkoor.nl/doremifasol. Aflevering 5: Palestrina - wel of geen eindpunt? Het werk van Ceuleers kan in verband met de muziekrechten niet worden beluisterd in deze podcast. Bekijk én beluister de uitvoering van het werk via de website van het Nederlands Kamerkoor: nederlandskamerkoor.nl/doremifasol. Giovanni Pierluigi da Palestrina Agnus Dei uit Missa ut re mi fa sol la Nederlands Kamerkoor Paul Van Nevel dirigent Calmer Roos presentator Deze serie is opgenomen in coronatijd in het Muziekcentrum Enschede. Audiotechniek en mastering: Arjan van Asselt.

DoReMiFaSol: Nederlands Kamerkoor verkent Middeleeuwse toonladders met Paul Van Nevel

DoReMiFaSol: Nederlands Kamerkoor verkent Middeleeuwse toonladders met Paul Van Nevel

Gemaakt door: Nederlands Kamerkoor Eerste aflevering: 04/09/2022

De podcast DoReMiFaSol: Nederlands Kamerkoor verkent Middeleeuwse toonladders met Paul Van Nevel heeft in totaal 6 afleveringen

Vorige aflevering

DoReMiFaSol #4: het hexachord in Europa

DoReMiFaSol #4: het hexachord in Europa

Maker: Nederlands Kamerkoor Datum: 23/09/2022

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

DoReMiFaSol #5: Palestrina - wel of geen eindpunt?

DoReMiFaSol: Nederlands Kamerkoor verkent Middeleeuwse toonladders met Paul Van Nevel · 30-09-2022

00:00 00:19:15