Aflevering Het Opvoeden Van Hoogbegaafde Kinderen Met Positive Discipline; In Gesprek Met Rieke Huijgen En Valerie Ritchie

Het opvoeden van hoogbegaafde kinderen met positive discipline; in gesprek met Rieke Huijgen en Valerie Ritchie
· Aflevering van de podcast: Een intense reis podcast

Het opvoeden van hoogbegaafde kinderen is een prachtige, maar soms ook best pittige ervaring. Als we kijken naar een aantal kenmerken van hoogbegaafde kinderen, dan zien we zaken terugkomen als hypergevoeligheid, een hoge behoefte aan controle en autonomie, perfectionisme, kritische ingesteldheid en rechtvaardigheidsgevoel. Stuk-voor-stuk in mijn ogen mooie eigenschappen, maar niet altijd even makkelijk om als ouders mee om te gaan. Zeker niet als je deze kenmerken niet vanuit jezelf herkent. Positive discipline is een manier van opvoeden die vaak goed aansluit op de behoeften van hoogbegaafde kinderen, waardoor ze meer in hun kracht gezet worden en een machtsstrijd wordt voorkomen. We vertellen hoe je positive discipline thuis kan inzetten én in de klas! Dus ook voor leerkrachten is deze podcast enorm interessant!Meer weten over positive discipline? Bekijk dan de websites van Valerie (https://theparentalcoach.com/welkom) en Rieke (https://relevantebegeleiding.nl/)

Een intense reis podcast

Een intense reis podcast

Gemaakt door: Marije Hofland Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast Een intense reis podcast heeft in totaal 42 afleveringen

Vorige aflevering

Fulltime HB-onderwijs; in gesprek met Manda Ophuis

Fulltime HB-onderwijs; in gesprek met Manda Ophuis

Maker: Marije Hofland Datum: 15/03/2022

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Het opvoeden van hoogbegaafde kinderen met positive discipline; in gesprek met Rieke Huijgen en Valerie Ritchie

Een intense reis podcast · 22-03-2022

00:00 00:52:44