Aflevering In Gesprek Met Jan Van Aken

In gesprek met Jan van Aken
· Aflevering van de podcast: Eenzaamheid

In de laatste aflevering van de reeks over eenzaamheid gaat Femke van der Laan in gesprek met schrijver Jan van Aken. Joris van Casteren leest voor uit zijn nieuwste boek Eenzaamheid, Ellen Deckwitz draagt poëzie voor en er is muziek van celliste Sara Gabalawi. Over de sprekers. Femke van der Laan is journalist. Ze schrijft wekelijks een column voor Het Parool. In 2019 verscheen haar boek Stad vol ballonnen, een bundeling van columns over haar leven in de stad na de dood van haar echtgenoot Eberhard, de burgemeester van Amsterdam. Sinds oktober 2020 is Femke van der Laan voorzitter van Stichting De Eenzame Uitvaart. Jan van Aken schreef onder meer de historische romans De valse dageraad en De ommegang, die allebei bestsellers werden. De ommegang werd bekroond met de F. Bordewijk-prijs 2018 en stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs. Ellen Deckwitz is theatermaker en dichter en columnist voor NRC Handelsblad en De Nieuws BV. Onlangs won ze met haar bundel Hogere Natuurkunde de E.du Perronprijs. Sara Gabalawi is celliste en werd geboren in Philadelphia, Pennsylvania. Haar muzikale reis bracht haar over de hele wereld, ze studeerde, leefde en werkte in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Tijdens de eerste coronalockdown in 2020 trad Sara op in een aantal Cordaan verzorgingstehuizen in de regio Amsterdam om de geïsoleerde bewoners te laten genieten van live muziek.

Eenzaamheid

Eenzaamheid

Gemaakt door: De Bezige Bij Eerste aflevering: 22/05/2022

De podcast Eenzaamheid heeft in totaal 4 afleveringen

Vorige aflevering

In gesprek met Herman Brusselmans

In gesprek met Herman Brusselmans

Maker: De Bezige Bij Datum: 19/06/2021

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

In gesprek met Jan van Aken

Eenzaamheid · 26-06-2021

00:00 00:56:54