Etenstijd! podcast

Etenstijd!

Etenstijd!

Mensen met trek, opgelet! Van deze podcast krijg je nog veel meer honger. Teun van de Keuken en Yvette van Boven hebben een voorliefde voor lekker eten. Ze bespreken dan ook hun lievelingskost. Of het nu gaat om een spannend of een doodgewoon ingrediënt, of om het voorstellen van een nieuwe wondermachine voor in de keuken: alles komt voorbij in ‘Etenstijd’. Elke maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag zitten Teun en Yvette denkbeeldig bij je aan tafel. Natuurlijk verschijnt de podcast rond etenstijd, zo ongeveer om vijf uur. Hoor meer over horeca-ervaringen en kooktips. En wat gaan Teun en Yvette zelf eten? Eet smakelijk!

  • Podcast gepubliceerd op: 9/8/2022 9:15:01 PM
  • Maker: Yvette van Boven en Teun van de Keuken
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 4/25/2024 3:10:00 PM
  • Datum eerste aflevering: 9/6/2022 10:41:42 AM
  • Datum laatste aflevering: 4/22/2024 5:10:18 PM

182 Afleveringen

  • 39:43

    #180 - Droomkeuken

    22-04-2024

    8 jaar geleden bouwde Yvette haar droomkeuken. Staat haar kookeiland in een gouden driehoek, of zou ze dan al haar spatels en messen kwijtraken? Hoeveel aanrechtkastelen moeten er in hoeveel stopcontacten? En waarom hangen er lp-rekken ond ...

  • 32:29

    #179 - Verse kaas

    18-04-2024

    Mascarpone, hüttenkäse, roomkaas, ricotta, crème fraîche, zuivelspread of zure room - we zien door het stremsel de kaas niet meer. Wat is het verschil tussen wrongel en wei? Met welke verse kaas bak je een cheesecake? Hoe klop je de slagro ...

  • 31:29

    In de grote steden zijn de kamers klein en de keukens mini. Hoe maak je indruk op gasten als je maar twee kookpitjes hebt? Kan je nog wel kookboeken schrijven als je combimagnetron de helft van de zolderkamer inneemt? En hebben Teun en Yve ...

  • 31:56

    #177 - De moestuin

    11-04-2024

    Ergens in Ierland groeit een woud vol met palm-, paarse en Russische kool. Het is de moestuin van Yvette. Welke gouden tip kreeg Yvette ooit van Hugh Fearnley-Whittingstall? Welke groenten moet je wel en vooral niet verbouwen op je kleine ...

  • 27:28

    Teun scheurt over donkere snelwegen tot plotseling het asfalt oplicht van een gloeiende gouden M. Zelfs Teun kan de verleiding niet weerstaan. Waarom lijkt het soms onmogelijk om een McPlant te laten liggen? Hoe houd je dat jengelende oerb ...

  • 34:35

    #175 - Knoflook

    04-04-2024

    Van pasta puttanesca tot nasi goreng: een goed gerecht begint met knoflook. Roer je een zwarte, groene of paarse knoflook door je tzatziki? Moet je knoflook stampen, raspen, snijden, of persen? En met welk materiaal doe je dat dan? Je hoor ...

  • 25:05

    #174 - Pasen

    01-04-2024

    Na een Spaanse omelet en een sodabread verkeerde Teun al gauw in een eiercrisis. En dat vlak voor zijn Paasbrunch! Waarom vieren we Pasen eigenlijk altijd met een brunch, en nooit 's een diner? Waar komt de paashaas vandaan? En waar heeft ...

  • 25:44

    #173 - Kookboekclub

    28-03-2024

    Teun is vooralsnog een aubergine. Dat komt goed uit. Sami en Tara eten namelijk graag musaqa’as. Het duo blijft trouw aan traditie en bakt toch een aubergineschotel die zó vernieuwend is dat Teun hem nog nooit zo heeft gegeten. Hoe doen ze ...

  • 28:00

    De zon schijnt dus trekken de mannen en masse naar buiten: tijd om te barbecueën. Waarom is het altijd een bebaarde man met een leren schort die de sateetjes grilt? Waarom genieten alleen vrouwen van salades met geitenkaas - of van dozen c ...

  • 31:47

    #171 - Daslook

    21-03-2024

    Het is vandaag officieel lente, maar de daslook schiet allang met bossen uit de grond. Is dat wel normaal? Hoeveel vuilniszakken aan daslook mag je eigenlijk plukken? Eet Yvette liever een tosti met daslookkimchi, of een salade met zilte b ...

Volgende

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

00:00