Etenstijd! podcast

Etenstijd!

Mensen met trek, opgelet! Van deze podcast krijg je nog veel meer honger. Teun van de Keuken en Yvette van Boven hebben een voorliefde voor lekker eten. Ze bespreken dan ook hun lievelingskost. Of het nu gaat om een spannend of een doodgewoon ingrediënt, of om het voorstellen van een nieuwe wondermachine voor in de keuken: alles komt voorbij in ‘Etenstijd’. Elke maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag zitten Teun en Yvette denkbeeldig bij je aan tafel. Natuurlijk verschijnt de podcast rond etenstijd, zo ongeveer om vijf uur. Hoor meer over horeca-ervaringen en kooktips. En wat gaan Teun en Yvette zelf eten? Eet smakelijk!

  • Podcast gepubliceerd op: 8-9-2022 21:15:01
  • Maker: Yvette van Boven en Teun van de Keuken
  • Taal: nl
  • Laatste RSS update: 7-7-2025 17:25:00
  • Datum eerste aflevering: 6-9-2022 10:41:42
  • Datum laatste aflevering: 7-7-2025 16:35:00

Speelgoedwinkel

288 Afleveringen

  • 40:31

    Met een kerstdiner in de koeltas reist Yvette volgende week af naar Snowdonia in Wales - daar viert ze Kerst in het klein. Spendeer je een feestdag voor één liever op de bank met een bak ijs, of met een amuse van schorseneren en geschaafde ...

  • 36:16

    #146 - Koekje

    14-12-2023

    Omgeven in zoete walmen van versgebakken shortbread bespreken Teun en Yvette het onderwerp van deze aflevering: koekjes. Terwijl Yvette staat te zwoegen in de keuken, laat Teun zijn Kuchen mit flüssigem Kern door de kinderen bakken. In een ...

  • 37:30

    #145 - Prei

    11-12-2023

    Prei maakt iedereen blij. Toch versnipperen de meeste mensen de groente om 'm vervolgens door een kom gehakt te roeren. Hoe maak je van een prei een spektakel? Als je 'm goed onder de okseltjes wast, mag je dan het witte én het groene deel ...

  • 44:41

    #144 - Worstelingen

    07-12-2023

    Ooit vergeleek Bismarck wetten met worsten: je slaapt beter als je niet weet hoe ze gemaakt worden. Die vlieger gaat niet op voor Samuel Levie. In zijn nieuwe boek omschrijft hij alles wat er mis is met de vleesindustrie. Kan je tegenwoord ...

  • 42:24

    Na een lange dag wateren bevaren druipt de kapitein doorweekt af naar zijn kajuit: daar wacht een kom gortdroge ingrediënten hem op. Welke peulvruchten vormen de bodem van een captain's dinner? En moeten we in de kielzog van de VOC varen, ...

  • 46:16

    #142 - Stamppot

    30-11-2023

    Na dagen lang wandelen in Duitsland is Teun inmiddels weer naar Amsterdam gestampt: tijd voor Hollandse pot. Vinden Teun en Yvette stamppot eigenlijk lekker? Moet er per se een rookworst naast je klodder puree liggen? Of kan je stamppot oo ...

  • 23:17

    As we listen heeft Teun 28 km door de natte sneeuw gewandeld. Zou hij opwarmen van een potje racletten, of laat dat aan-tafel-gekook hem koud? Waarom voelt Yvette zo'n weerzin tegen miniatuur pannetjes op een grillplaat, maar trekt ze weke ...

  • 46:55

    #140 - Etenspost

    23-11-2023

    De bus van Etenstijd stroomde over, dus scheuren Teun en Yvette een rits brieven open. Wat is het verschil tussen een snelkookpan, slow cooker en een instantpot? Wanneer gaat bouillon schuimen? Wat is gefermenteerde forel? En met welke gra ...

  • 29:00

    #139 - Spitskool

    20-11-2023

    In Yvettes groentela ligt altijd spitskool - het blijft namelijk 100 jaar goed. Gelukkig maar. Zo kunnen Teun en Yvette zelfs dagen na de week van de spitskool nog een discussie over de vlezige groente opdienen. Is spitskool eigenlijk een ...

  • 36:07

    Na de theatershow aten Teun en Yvette verdachte coquilles en Marbella-achtige calamares in een zaak die veel weghad van een wereldrestaurant. Zijn Teun en Yvette daar ook weleens geweest? Wat schreef Hiske Versprille over deze exorbitante ...

Vorige Volgende

Disclaimer: De podcast (artwork) is geembed op deze pagina en is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast. Deze is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl. Voor reclamering dient u zich te wenden tot de eigenaar/ maker van deze podcast.

00:00