Aflevering 22. ‘Monddood’ Of Voorbeeld Voor Wilders? De Pvv In Flevoland Verruilde Radicalisme Voor Pluche

22. ‘Monddood’ of voorbeeld voor Wilders? De PVV in Flevoland verruilde radicalisme voor pluche
· Aflevering van de podcast: Haags Halfuurtje

Regeren kán, zegt de PVV in Flevoland tegen Wilders. Kijk maar naar ons: wij zetten ons radicalisme in de ijskast en besturen nu succesvol mee in de provincie. Toch kan Wilders dat niet zomaar nabootsen, ziet verslaggever Yara van Buuren. 

Af en toe moeten PVV’ers in Flevoland even tot tien tellen, maar het lukt ze om het radicale gedachtegoed over onder meer de islam (voorlopig) in te slikken. Hoe dat eruit ziet? Denk bijvoorbeeld aan PVV’ers die zich vóór grotere windmolens en circulair ondernemen uitspreken en opeens ‘ontzettend mild’ zijn. 

Maar wat blijft er over van een partij die zijn meest herkenbare standpunten bevriest? En kan partijleider Geert Wilders leren van deze polderpolitiek? Yara van Buuren en haar collega Auke van Eijsden spraken  PVV’ers in Flevoland om erachter te komen hoe dit unieke experiment tot nu toe verloopt. Daarover alles in deze nieuwe aflevering van Haags Halfuurtje, met presentator en Europa-correspondent Christoph Schmidt en politiek redacteur Yara van Buuren. 

In Haags Halfuurtje zet presentator Christoph Schmidt elke vrijdag de schijnwerper op het Haagse schimmenspel. Schmidt is politiek verslaggever van Trouw en als oud-correspondent thuis in de Brusselse wandelgangen. Met wisselende gasten bespreekt en duidt hij nieuws, zoekt hij inhoud achter de hype en zoekt hij antwoorden op de grote vragen.

Presentatie: Christoph Schmidt; Redactie en productie: Michael Royall; Montage: George Paul Henneberke Support the show: http://www.trouw.nl See omnystudio.com/listener for privacy information.

Haags Halfuurtje

Haags Halfuurtje

Gemaakt door: Trouw Eerste aflevering: 01/09/2022

De podcast Haags Halfuurtje heeft in totaal 74 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

22. ‘Monddood’ of voorbeeld voor Wilders? De PVV in Flevoland verruilde radicalisme voor pluche

Haags Halfuurtje · 08-03-2024

00:00 00:25:56