Aflevering S3.A7. Sia Ataredian Met Kaveh Bouteh: "De Macht Van De Dominante Cultuur Binnen Organisaties" In Een Ander Licht

S3.A7. Sia Ataredian met Kaveh Bouteh: "De macht van de dominante cultuur binnen organisaties" in een ander licht
· Aflevering van de podcast: Heilige Huisjes

Kaveh Bouteh gaat in gesprek met Sia Ataredian over hoe cultuur een dwingende macht is die leidt tot duidelijke gedragsnormen. Wanneer je gedrag vertoont dat buiten de bestaande culturele kaders valt, raak je sociaal geïsoleerd en uiteindelijk uitgespeeld.  Beïnvloed door de tijdsgeest en diepgeworteld in de kern van onze samenleving, bepaalt cultuur wat als goed wordt beschouwd: "Zo doen we het nu eenmaal." Echter, hoe dit "zo" tot stand is gekomen, lijkt verloren te zijn gegaan. Wie er baat hebben bij deze manier van doen en wie niet, wordt zelden besproken. Deze dominante macht (cultuur) is voornamelijk gevormd vanuit het Europese perspectief en mist wederkerige uitwisselingen met andere gezichtspunten. Zonder die wederkerigheid vernietigen we diversiteit en de verrijking die het kan brengen. Op deze manier worden we allemaal onderworpen aan een onzichtbaar en onbetwistbaar besturingssysteem, dat niet per se het schone, het ware en het proportionele dient... Het doorbreken van de onzichtbare grenzen van cultuur vereist moed, nieuwsgierigheid en bereidheid om onze aannames en overtuigingen te herzien. Door ruimte te maken voor verschillende ideeën, verhalen en ervaringen, kunnen we niet alleen onszelf verrijken, maar ook bijdragen aan een wereld die diversiteit en inclusie omarmt en waardeert. Kaveh Bouteh, een adviseur en trainer bij Pharos, het Expertisecentrum Gezondheidsverschillen. Als voormalig vluchteling uit Iran, heeft Kaveh zich gespecialiseerd in diversiteit, inclusie en gezondheidsvaardigheden in de sectoren zorg, welzijn en onderwijs. Met meer dan 20 jaar ervaring verzorgt hij adviestrajecten, trainingen en inspiratiesessies gericht op het creëren van een inclusieve organisatiecultuur en het ontwikkelen van tools voor transformatief leiderschap. Naast zijn werk bij Pharos, is Kaveh gastdocent bij de Radboud Universiteit, TNO en NSPOH op het gebied van sociale geneeskunde.

Heilige Huisjes

Heilige Huisjes

Gemaakt door: Heilige Huisjes Eerste aflevering: 19/06/2022

De podcast Heilige Huisjes heeft in totaal 43 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S3.A7. Sia Ataredian met Kaveh Bouteh: "De macht van de dominante cultuur binnen organisaties" in een ander licht

Heilige Huisjes · 08-05-2023

00:00 02:01:16