Aflevering S4.A1. Reverse Cast | Bart Van Rosmalen Met Sia Ataredian: “Verbinding Is Het Enige Dat Telt” In Een Ander Licht

S4.A1. Reverse Cast | Bart van Rosmalen met Sia Ataredian: “Verbinding is het enige dat telt” in een ander licht
· Aflevering van de podcast: Heilige Huisjes

Dit is de allereerste aflevering van Heilige Huisjes: Reverse Cast, waarin de rollen zijn omgedraaid. Stevige denkers en dappere doeners die eerder als tafelgast hebben aangeschoven in Heilige Huisjes, worden nu gastvrouw of gastheer. Ze bevragen mij (Sia Ataredian) over een zelfgekozen thema. Ik geef antwoord vanuit mijn rol als organisatiefilosoof en -adviseur en als mens. We trappen het seizoen af met Bart van Rosmalen als gastheer. Bart interviewt mij (Sia Ataredian) over de rol van verbinding in de samenleving van vandaag. We worden gestimuleerd om met alles en iedereen in verbinding te blijven. Zelfs als we te maken krijgen met thema’s die overlopen van vrouwonvriendelijkheid, racisme en wetenschapsontkenning. Medewerkers worden naar coaches gestuurd om verbinding te zoeken met kleinerende en narcistische leidinggevenden. De maatschappelijke opgave van de grootste instanties worden genegeerd, zolang de adviseur de opdracht in verbinding binnenhaalt. De zorg, jeugdzorg, GGZ, politie, justitie, het onderwijs. Ze kraken aan alle kanten. Toch zijn bestuurders en adviseurs vooral bezig met verbinden in plaats van problemen oplossen. Men lijkt vanuit verbinding overal begrip voor te hebben, waar het soms op z’n plaats is om autonoom te staan. Doen we er wel goed aan om in verbinding te treden met de perverse prikkels die een verkeerd systeem in stand houden? En hoe verhoudt verbinding zich tot autonomie in een gezond systeem? Bart van Rosmalen is Lector Kunst en Professionalisering aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en heeft zich al jarenlang toegelegd op muzisch werken. Hij onderstreept het belang van deze integratie, van het in harmonie brengen van leven en werk, en van het omarmen van de creatieve mogelijkheden die hieruit voortkomen.

Heilige Huisjes

Heilige Huisjes

Gemaakt door: Heilige Huisjes Eerste aflevering: 19/06/2022

De podcast Heilige Huisjes heeft in totaal 43 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S4.A1. Reverse Cast | Bart van Rosmalen met Sia Ataredian: “Verbinding is het enige dat telt” in een ander licht

Heilige Huisjes · 18-09-2023

00:00 01:22:26