Aflevering #26: "We Zijn Toch Niet Allemaal Hetzelfde?" Over Dementie En Diversiteit | Met Gerda Havertong En Philip Scheltens

#26: "We zijn toch niet allemaal hetzelfde?" Over dementie en diversiteit | Met Gerda Havertong en Philip Scheltens
· Aflevering van de podcast: HersenHelden

Dementie treft tientallen miljoenen mensen, maar de ene is de andere niet. De ervaringen en behoeften van patiënten en mantelzorgers worden sterk beïnvloed door factoren zoals geslacht, taal en cultuur. Waarom is het zo belangrijk dat hier meer aandacht voor komt in onderzoek en zorg? Daarover praten we met twee diverse gasten. Gerda Havertong, bekend door haar veelzijdige carrière, haar ervaring met dementie, en haar inzet voor betere zorg in Suriname; en professor Philip Scheltens, een autoriteit op het gebied van dementie, pionier in onderzoek, en hoofd van een investeringsfonds. Samen bespreken ze de rol van cultuur in de manier waarop we omgaan met dementie, veroudering en zorg. Philip legt uit wat een gebrek aan diversiteit in onderzoek betekent voor de (bij)werking van medicijnen. En Gerda vertelt hoe ze een zorgcentrum voor dementie heeft opgericht in Suriname. Ze delen niet alleen de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan, maar ook wat we zelf kunnen doen voor meer inclusiviteit. ?? Draag bij aan onderzoek en besteed een uurtje aan alzheimer, gewoon vanaf de bank. ???? Lees meer over stichting Wiesje of bezoek het gala. ?? Steun onderzoek naar tegen dementie.

HersenHelden

HersenHelden

Gemaakt door: Amsterdam UMC Eerste aflevering: 04/04/2022

De podcast HersenHelden heeft in totaal 27 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#26: "We zijn toch niet allemaal hetzelfde?" Over dementie en diversiteit | Met Gerda Havertong en Philip Scheltens

HersenHelden · 02-02-2024

00:00 0:53:40