Aflevering "Het Is Geoorloofd, Ook Al Is Het Zeer Onwenselijk, Dat Een Partij Antidemocratische Gedachte Uit" - Patrick Van Schie (Vvd)

"Het is geoorloofd, ook al is het zeer onwenselijk, dat een partij antidemocratische gedachte uit" - Patrick van Schie (VVD)
· Aflevering van de podcast: Het Spel & De Macht

Seizoen 4 | Aflevering 2 | Hoe zien politieke partijen hun eigen rol op het gebied van verdediging en versterking van democratie en rechtsstaat? In dit vierde seizoen van Het Spel & De Macht staat deze vraag centraal.  We spreken erover met degenen die verantwoordelijk zijn voor de ideeënvorming binnen politieke partijen; drie directeuren van de wetenschappelijk bureaus van respectievelijk GroenLinks, VVD en D66.  Wat doet hun wetenschappelijk bureau precies? Welke uitdagingen signaleren zij voor democratie en rechtsstaat? Wat vraagt dat van politieke partijen? Hoe kijken ze bijvoorbeeld aan tegen een politiek cordon sanitaire? En wat zijn hun eigen voorstellen ter verdediging en versterking van democratie en rechtsstaat? In deze tweede aflevering is te gast: Patrick van Schie, directeur van de TeldersStichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD. Redactie en presentatie: Bart Schreuders en Eva Polman Montage: Hidde Bruinsma Het Spel & De Macht is een podcast van het Centrum voor Nederlandse Politiek en Bestuur (CNPB) van Universiteit Leiden en het Montesquieu Instituut. 

Het Spel & De Macht

Het Spel & De Macht

Gemaakt door: Het Spel & De Macht Eerste aflevering: 25/03/2022

De podcast Het Spel & De Macht heeft in totaal 21 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

"Het is geoorloofd, ook al is het zeer onwenselijk, dat een partij antidemocratische gedachte uit" - Patrick van Schie (VVD)

Het Spel & De Macht · 09-11-2023

00:00 00:42:11