Aflevering #6 Wanneer Ben Je Aan Een Nieuwe Zwangerschap Toe Nadat Je Een Miskraam, Een Buitenbaarmoederlijke Zwangerschap, Hebt Gehad?

#6 Wanneer ben je aan een nieuwe zwangerschap toe nadat je een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, hebt gehad?
· Aflevering van de podcast: Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Ga je er weer gelijk voor of wacht je een aantal maanden af? Of misschien nog wel langer? En hoe weet je of je er weer klaar voor bent? En wat doet het ondertussen met je als je vragen krijgt van je omgeving zoals: 'Ben je al zover?' en 'Ga je alweer naar het ziekenhuis?' In deze aflevering neemt Hannah ons mee en vertelt ze alles over haar ervaring met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Hannah is moeder van twee dochters, Reina (5), Brenne (3) en een sterrenkindje die alle met behulp van een ICSI traject ter wereld zijn gekomen. Omdat het verlangen naar een derde kindje groot was, startten Hannah en haar partner met een nieuw ICSI traject. Toen Hannah heftiger ongesteld bleek dan normaal, dachten ze dat de poging mislukt was. Toch deden ze tegen beter weten in de geplande zwangerschapstest waarop een vaag streepje tevoorschijn kwam. Hoe was dit mogelijk? En wat betekende een vaag streepje? Het ziekenhuis adviseerde om een week later de test opnieuw te doen. En ja hoor, een week later, was er een dikke vette streep te zien! Hannah was zwanger! Anderhalve week lang genoot ze van haar zwangerschap om vervolgens vanuit het niets intense pijn in haar onderbuik te voelen. Het ziekenhuis dacht aan een gekantelde eierstok en Hannah kon onmiddellijk komen voor een echo. Maar op de echo was geen kindje te zien. Later bleek de embryo zich op de verkeerde plek ingenesteld te hebben met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap tot gevolg. En daarmee ook een miskraam. Veel tijd om erover na te denken was er niet, Hannah moest geopereerd worden. Inmiddels zijn we een half jaar verder en is het gemis van haar sterrenkindje onderdeel van haar leven. Maar steeds vaker krijgt Hannah de vraag ‘Ben je alweer naar het ziekenhuis gegaan?’ Hoe is dit voor Hannah? En hoe reageert ze hierop? Hannah heeft een heel duidelijk beeld over wanneer ze er weer aan toe is. Zo wil ze zich sterk genoeg voelen om het ziekenhuis met alle herinneringen weer binnen te kunnen lopen. Benieuwd naar hoe ze hier nog meer over denkt? En mee omgaat? Luister nu deze aflevering!

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap

Gemaakt door: Gina Spierenburg Eerste aflevering: 22/05/2022

De podcast Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap heeft in totaal 13 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#6 Wanneer ben je aan een nieuwe zwangerschap toe nadat je een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, hebt gehad?

Het taboe doorbreken van miskramen, stilgeboorte en alle verlies rondom zwangerschap · 13-08-2021

00:00 00:28:49