Aflevering Humor: 'Het Is Toch Maar Een Grapje?' En 'Mag Ik Dan Helemaal Niks Meer Zeggen?'. Over Macht En De Onschuld Van Humor Met Dick Zijp (Universiteit Utrecht)

Humor: 'het is toch maar een grapje?' en 'mag ik dan helemaal niks meer zeggen?'. Over macht en de onschuld van humor met Dick Zijp (Universiteit Utrecht)
· Aflevering van de podcast: I'm Speaking

'Het is toch maar een grapje?' In de tweede aflevering van dit seizoen praten we met humoronderzoeker Dick Zijp over, jawel, humor. We komen te weten wat humor met macht te maken heeft, vragen ons af of je tegenwoordig écht niets meer kunt zeggen en leren dat humor niet onschuldig is! Meer weten over dit onderwerp?  - Laten we stoppen met die morele paniek over humor (Dick Zijp, Volkskrant, 13 juli 2021)  - Niet maar een grapje (Dick Zijp, Brainwash Talks, NPO)  - Zeg gerust alles, Ilse Warringa, maar piep niet bij kritiek (Teun van de Keuken, Volkskrant, 18 juli 2021)  - Het profielwerkstuk van Sophie van Gool, De kern van de grap: over humor wiskunde en bananen, is helaas niet online beschikbaar. Net verschenen van haar hand en wél overal verkrijgbaar: Waarom vrouwen minder verdienen en wat we eraan kunnen doen. 

I'm Speaking

I'm Speaking

Gemaakt door: Sophie van Gool & Coco van Beveren Eerste aflevering: 24/04/2022

De podcast I'm Speaking heeft in totaal 18 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Humor: 'het is toch maar een grapje?' en 'mag ik dan helemaal niks meer zeggen?'. Over macht en de onschuld van humor met Dick Zijp (Universiteit Utrecht)

I'm Speaking · 19-10-2021

00:00 00:36:32