Aflevering Het Vrouwenquotum Bij De Politie: Over Blauwe Vrouwen, Mannelijke Normen, De Eeuwige Schoondochter En Entitlement. Met Esther Neven (Rijksuniversiteit Groningen)

Het vrouwenquotum bij de politie: over blauwe vrouwen, mannelijke normen, de eeuwige schoondochter en entitlement. Met Esther Neven (Rijksuniversiteit Groningen)
· Aflevering van de podcast: I'm Speaking

Het vrouwenquotum is al tijden onderwerp van verhit debat. In 2009 verzet Guusje ter Horst (op dat moment minister van Binnenlandse Zaken) zich tegen het automatisme waarmee steeds weer (witte) mannen worden benoemd door voor de politiekorpsen een vrouwenquotum in te stellen. In deze aflevering praten we met Esther Neven; zij doet aan de Rijksuniversiteit Groningen promotieonderzoek naar de loopbanen van politievrouwen. Ze vertelt hoe het vrouwenquotum helpt, maar niet genoeg is voor échte verandering; waarom sommige vrouwen tegen een quotum zijn; hoe het quotavrouwen binnen de politie is vergaan en hoe je uitsluiting bespreekbaar maakt.   Meer lezen over dit onderwerp?  - Heeft het blauwe weefsel de uitsluiting van politievrouwen bevorderd? (Esther Neven, Het Tijdschrift voor de Politie, 2018)  - Eindelijk een vrouwenquotum. Maar gaat het ook helpen? ‘Mannen moeten af van hun gekrenkte trots’ (Wilco Dekker, De Volkskrant, 2021) - Assepoesters en kroonprinsen. Een onderzoek naar de minderheidspositie van agentes en verplegers (Marlies Ott, 1985) - Waarom vrouwen minder verdienen en wat we eraan kunnen doen (Sophie van Gool, 2021) 

I'm Speaking

I'm Speaking

Gemaakt door: Sophie van Gool & Coco van Beveren Eerste aflevering: 24/04/2022

De podcast I'm Speaking heeft in totaal 18 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Het vrouwenquotum bij de politie: over blauwe vrouwen, mannelijke normen, de eeuwige schoondochter en entitlement. Met Esther Neven (Rijksuniversiteit Groningen)

I'm Speaking · 24-11-2021

00:00 00:34:50