Aflevering Zijn Jouw Gegevens Nog Wel Veilig? Over Trauma En Het Zelf, Privacy In De Psychiatrie En Asymmetrische Schoenen

Zijn jouw gegevens nog wel veilig? Over trauma en het zelf, privacy in de psychiatrie en asymmetrische schoenen
· Aflevering van de podcast: In de bovenkooi

Welkom bij het nieuwe seizoen van In de bovenkooi. Deze aflevering is de eerste in een reeks van drie afleveringen over trauma en waarheid. Trauma stelt vaak de visie van een persoon op de wereld als een rechtvaardige, veilige en voorspelbare plaats op de proef. In deze reeks gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag in hoeverre er niet een soort “waarheid” schuilt in het idee dat de wereld misschien niet zo rechtvaardig, veilig en voorspelbaar is als de meeste mensen zonder trauma geneigd zijn te denken.  We spreken Simona Karbouniaris. Karbouniaris is gepromoveerd op ervaringskennis bij zorgprofessionals. Tijdens de cursus Trauma en Waarheid van de Internationale School voor Wijsbegeerte vertelde zij over de relatie tussen trauma en het zelf dat uiteenvalt in verschillende delen. Is de ggz met haar cognitieve focus voldoende uitgerust om deze delen weer met elkaar in gesprek te laten gaan? We behandelen ook onze eerste luisteraarsvraag in Op de sofa met Laura en Rosa - over OCD en het wel of niet terugbrengen van net niet symmetrische schoenen - en we bespreken de stand van zaken. De Nederlandse Zorgautoriteit verzamelt namelijk sinds 1 juli gevoelige gegevens over patiënten. Waarom gebeurt dit? En zijn jouw gegevens nog wel veilig? Shownotes Argos: Het geheim van de spreekkamer Privacyverklaring Zorgprestatiemodel (ggz) Nathan Peterson op YouTube On the nature of obsessions and compulsions. Sanneke de Haan, Erik Rietveld, Damiaan Denys.

In de bovenkooi

In de bovenkooi

Gemaakt door: In de bovenkooi Eerste aflevering: 28/01/2024

De podcast In de bovenkooi heeft in totaal 21 afleveringen

Vorige aflevering

Trailer In de bovenkooi

Trailer In de bovenkooi

Maker: In de bovenkooi Datum: 04/09/2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Zijn jouw gegevens nog wel veilig? Over trauma en het zelf, privacy in de psychiatrie en asymmetrische schoenen

In de bovenkooi · 17-09-2023

00:00 0:49:31