Aflevering 3/01. Anneleen En Michiel Van Meervenne, Kriket: Krekels Zijn Het Eten Van De Toekomst

3/01. Anneleen en Michiel Van Meervenne, Kriket: krekels zijn het eten van de toekomst
· Aflevering van de podcast: In de Lift

Als je bij krekels aan de geliefde Japie Krekel denkt dan zal je dit misschien moeilijk kunnen aanvaarden, maar: krekels zijn het eten van de toekomst. Althans dat vinden Anneleen en Michiel Van Meervenne, de founders van de Brusselse start-up Kriket. Zij produceren sinds enkele jaren snelle lekkernijen voor elk uur van de dag op basis van geroosterde of verpoederde krekels. Michiel kwam op het idee toen hij als voedingsjournalist op bezoek ging bij een Brusselse krekelkwekerij en zag dat krekels een gedeeltelijke oplossing zouden kunnen zijn voor gezondheidsproblemen en ook de klimaatproblematiek. Want krekels, die zijn heel voed- en duurzaam. Ze bezitten meer eiwitten dan andere dierlijke producten en kunnen lokaal worden gekweekt waardoor ze minstens even duurzaam zijn dan de plantaardige eiwitalternatieven. In deze eerste aflevering van seizoen 3 ging onze kerverse host Álvaro op bezoek bij Kriket en waagde hij zich aan een avontuur die hij niet snel zal vergeten.

In de Lift

In de Lift

Gemaakt door: Smart Media Agency Eerste aflevering: 08/08/2020

De podcast In de Lift heeft in totaal 44 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

3/01. Anneleen en Michiel Van Meervenne, Kriket: krekels zijn het eten van de toekomst

In de Lift · 26-01-2022

00:00 01:10:24