Innovatie in Food podcast

Innovatie in Food

Innovatie in Food

De podcast vanuit Wageningen over trends, ontwikkelingen en uitvindingen in de Nederlandse Foodsector. Op het gebied van voedselvoorziening en voedseltechnologie leven we in een spectaculaire tijd en bijzonder land. We nodigen knappe koppen en experts uit aan tafel voor een goed gesprek. En uiteraard geven we ook ruimte aan de wetenschappers van de toekomst: studenten en startups.

  • Podcast gepubliceerd op: 4/4/2022 1:42:32 AM
  • Maker: F111
  • Taal: nl-nl
  • Laatste RSS update: 5/4/2024 10:55:00 AM
  • Datum eerste aflevering: 2/19/2022 8:00:00 AM
  • Datum laatste aflevering: 7/3/2023 8:00:00 AM

14 Afleveringen

  • 00:28:27

    Melk is melk. Een oerhollands product, het is wat het is, en je kunt er verder niets meer mee. Nou, daar dacht veehouder Matthijs Baan heel anders over! Want niet alle melk is hetzelfde, sterker nog; elke koe geeft andere melk, en geeft ...

  • 00:33:47

    Dagelijks blijven er honderdduizenden broden liggen bij de bakker. Het  wordt verwerkt tot veevoer of er is een andere bestemming voor. Doodzonde natuurlijk, zeker nu de energie- en graanprijzen de pan uit rijzen en het maken van een brood ...

  • 00:31:15

    Contactloos betalen, gezichtsherkenning op je smartphone, of het uitrijden van de parkeergarage; dagelijks worden we tientallen keren gescand, of we het nu doorhebben of niet. Scanners kunnen op allerlei manier nuttig worden ingezet, bijvo ...

  • 00:30:55

    Bijna alle bananen die mensen eten zijn er extreem gevoelig voor: de schimmel die door wetenschappers TR-4 wordt genoemd en de zogenaamde Panama-disease kan veroorzaken. Samen met o.a. de WUR werkt Keygene aan een bananensoort die hier ong ...

Vorige

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

00:00