Aflevering Ethiek En Data - It4nl In Gesprek Met Tanja Ubert - Docent Data Science & Engineering Hogeschool Van Rotterdam

Ethiek en Data - IT4NL in gesprek met Tanja Ubert -  Docent Data Science & Engineering Hogeschool van Rotterdam
· Aflevering van de podcast: IT voor Nederland

Tanja werkt aan machtig interessante thema's met een duidelijke maatschappelijke taakstelling zoals: - ethiek en data - hoe kunnen we met data onze voeten helpen droog te houden - energie transitie met het sustainability lab - gebruik van data in de zorg en behandelmethoden met care for tech Over specialistische minors en de ontwikkeling van haar nieuwe bachelor opleiding op het vlak van Data Science en AI waarbij sterk aandacht komt voor context en ethiek. Ook houdt Tanja zich bezig met het vernieuwen van digitale lesmethoden. We spreken over waarom zij vanuit de consultancy voor het onderwijs heeft gekozen en wat voor energie dit haar brengt. En last but not least - hoe krijgen we meer vrouwen in Data Science en de IT? Tanja inspireert en toont ook hoe zij zelf geïnspireerd blijft en maakt zich hard om meer vrouwen in het vak te krijgen. 

IT voor Nederland

IT voor Nederland

Gemaakt door: IT voor Nederland Eerste aflevering: 24/04/2022

De podcast IT voor Nederland heeft in totaal 26 afleveringen

Vorige aflevering

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Ethiek en Data - IT4NL in gesprek met Tanja Ubert - Docent Data Science & Engineering Hogeschool van Rotterdam

IT voor Nederland · 24-06-2021

00:00 56:17