Aflevering S02a53 - Het Einde Van 2022 En De Ondersteuning Voor Diverse Hard- En Software

S02A53 - Het einde van 2022 en de ondersteuning voor diverse hard- en software
· Aflevering van de podcast: ITBros - De Podcast over Identity, Security en de moderne werkplek door Sander en Raymond

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken het meest recente nieuws. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip. Nieuws De ministers van en voor Onderwijs hebben deze week in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat Microsoft 365 voor Educatie niet in strijd is met de AVG. Raymond en Sander leggen uit hoe we in Nederland tot een andere conclusie komen dan in Duitsland en Frankrijk. Raymond spotte op Twitter een schermafbeelding met tabbladen in Notepad. Meerdere accounts worden nu officieel ondersteund voor Password-less Phone Sign-in op iOS. Er blijkt een Remote Code Execution (RCE)-kwetsbaarheid met CVSSv3-score van 10 uit 10 in de Linux kernel aanwezig te zijn. Deze is geadresseerd. Systemen met o.a. Ubuntu 22.04 dienen van updates worden voorzien om het geen groot gevaar voor de continuïteit van de organisatie meer te laten zijn. Het Europese Parlement heeft de NIS2-richtlijn gepubliceerd. De Nederlandse overheid kan er nu mee aan de slag om deze in Nederlandse wetgeving te gieten. In vergelijk met de NIS ‘1’-richtlijn kunnen nu meer organisaties als vitaal, dan wel belangrijk worden aangemerkt. Sander en Raymond zien mogelijkheden. Waar het Ministerie van Economische Zaken waarschuwt voor het einde van de ondersteuning op Windows 8.1 en (binnenkort) Windows Server 2012 (R2), wijzen de IT Bro’s juist op het einde van de ondersteuning op: Drivers en firmware-updates voor Surface Laptop 2-apparaten Azure AD Connect Health in combinatie met Azure AD Connect v1.x Basic Authentication voor Exchange Online Remote PowerShell richting Exchange Online in combinatie met v1 en v2 van de Exchange Online PowerShell-module Daarnaast merkt Raymond nog op dat eigenaren van ZyXEL LTE3301-apparaten ook dienen te updaten en dat het Nova College een aanval kreeg te verduren. Productiviteitstip Het volume regelen per applicatie is in Windows 11 niet meer zo eenvoudig als in vorige versies van Windows. Raymond zocht een oplossing en vond deze in de EurTrumpet-app. Deze app is gemakkelijk via WinGet te installeren: winget.exe install File-New-Project.EarTrumpet Het resultaat is een tweede luidsprekericoon in de taakbalk met een volumeregelaar per applicatie.

ITBros - De Podcast over Identity, Security en de moderne werkplek door Sander en Raymond

ITBros - De Podcast over Identity, Security en de moderne werkplek door Sander en Raymond

Gemaakt door: Raymond Comvalius en Sander Berkouwer Eerste aflevering: 24/04/2022

De podcast ITBros - De Podcast over Identity, Security en de moderne werkplek door Sander en Raymond heeft in totaal 104 afleveringen

Vorige aflevering

S02A52 - Wat je moet doen als je Internet Explorer 11 niet kunt missen?

S02A52 - Wat je moet doen als je Internet Explorer 11 niet kunt missen?

Maker: Raymond Comvalius en Sander Berkouwer Datum: 23/12/2022

Volgende aflevering

S03A01 - Een nieuw jaar, een nieuwe password manager

S03A01 - Een nieuw jaar, een nieuwe password manager

Maker: Raymond Comvalius en Sander Berkouwer Datum: 06-01-2023

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S02A53 - Het einde van 2022 en de ondersteuning voor diverse hard- en software

ITBros - De Podcast over Identity, Security en de moderne werkplek door Sander en Raymond · 30-12-2022

00:00 00:25:05