Aflevering S2e03 - Diversiteit En Representatie: Hoe Representatief Zijn De Brabantse Overheden Waarom Is Dat Belangrijk?

S2E03 - Diversiteit en representatie: hoe representatief zijn de Brabantse overheden waarom is dat belangrijk?
· Aflevering van de podcast: Koffiedik kijken: de Toekomst van Brabant podcast

Miguel en Iris gaan in gesprek met trainees Linda en Cas over hun beeld van de diversiteit van de Brabantse overheden van het traineeship. Diversiteit en inclusie; het lijkt een term die iedere overheidsmedewerker om de oren lijkt te vliegen. Een actueel maar ook beladen thema, dat soms heel dichtbij komt. Echter geen reden om er niet met elkaar over in gesprek te gaan! Want wat verstaan wij eigenlijk onder diversiteit? En waarom is dat belangrijk om je werk bij de overheid goed te kunnen uitvoeren? En in hoeverre leeft dit thema ook daadwerkelijk binnen de organisaties? Verder gaat Amber deze aflevering op de koffie bij een Moon Fung Fong, mede-oprichter van Full Color Tilburg. Een organisatie die zich inzet voor cultureel diverse evenementen én het benadrukken van het belang van diverse organisaties, waaronder de gemeente Tilburg zelf. Want je kunt wel uitdragen dat je een gemeente bent waarin iedereen meedoet, maar hoe draag je dat vervolgens dan uit? Bronnen: - ‘Mijn ontelbare identiteiten’ - Sinan Çankaya - ‘De inclusiemarathon’ - Kauthar Bouchallikht & Zoë Papaikonomou - https://shapingeurope.eu/nl/wat-is-typisch-een-inzicht-in-neurodiversiteit/ - https://shapingeurope.eu/en/?p=1790

Koffiedik kijken: de Toekomst van Brabant podcast

Koffiedik kijken: de Toekomst van Brabant podcast

Gemaakt door: Toekomst van Brabant Eerste aflevering: 26/03/2023

De podcast Koffiedik kijken: de Toekomst van Brabant podcast heeft in totaal 19 afleveringen

Vorige aflevering

S2E02 - De toekomst van de Toekomst van Brabant: waar kom je terecht?

S2E02 - De toekomst van de Toekomst van Brabant: waar kom je terecht?

Maker: Toekomst van Brabant Datum: 22/12/2022

Volgende aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

S2E03 - Diversiteit en representatie: hoe representatief zijn de Brabantse overheden waarom is dat belangrijk?

Koffiedik kijken: de Toekomst van Brabant podcast · 05-02-2023

00:00 00:55:30