Aflevering #5 Aardbeving In Turkije En Het Belang Van Het Bouwbesluit, Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Een Revolutionair Advies Aan De Raad Van State (Goed Voor Huiseigenaren), De Wet Vifo En … Van Wie Is De Maan?

#5 Aardbeving in Turkije en het belang van het Bouwbesluit, Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een revolutionair advies aan de Raad van State (goed voor huiseigenaren), de Wet VIFO en … van wie is de Maan?
· Aflevering van de podcast: Legal Eagles

Advocaten Maarten van Buuren en Roland Mans bespreken juridisch nieuws uit de media. Zij bespreken de achtergronden en de theorie er omheen, maar dat alles in begrijpelijke taal en zonder vakjargon. Voor iedereen die geboeid is door het recht, maar zelf onvoldoende juridische kennis heeft, en er toch méér van wil weten. Laat de Eagles je bijpraten!   Deze week bespreken de Legal Eagles natuurlijk weer hun afgelopen juridische maand. Daarnaast bespreken zij vier onderwerpen: het belang van het Bouwbesluit en van onafhankelijk bouwtoezicht in het licht van de aardbeving in Turkije en Syrië. Eagle Roland heeft een advies voor het Kabinet!   Het wetsvoorstel IMVO – Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – Is onderwerp van debat: Boskalis dreigt uit Nederland te vertrekken, Zeeman wil deze wet “liever vandaag dan morgen”, en het Kabinet wil dit ‘in de huidige vorm niet’. Kortom, wat moeten we ermee? Eagle Maarten legt het uit.   De Advocaat-Generaal (wie is dat nu weer?) heeft een advies aan de Raad van State (Dat orgaan kennen we nog hè? Dat is de hoogste bestuursrechter in NL!) gegeven: pak bij overtredingen van een bestemmingsplan of huisvestingsverordening in vastgoed door bijvoorbeeld huurders niet steeds zomaar de eigenaar aan. Revolutionair.   Ten slotte de Wet VIFO, screening vooraf door de Overheid van overnames van ‘vitale ondernemingen’. Hoe zit dat?   Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten, dan kan dat met een DM naar onze Instagram-pagina. We vinden het leuk als je ons een recensie geeft (bij Apple of Spotify).   Heb je met plezier geluisterd? Déél dan deze podcast met je vrienden en bekenden! Dank je wel! https://instagram.com/legaleaglespodcast?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Legal Eagles

Legal Eagles

Gemaakt door: Legal Eagles Eerste aflevering: 31/07/2022

De podcast Legal Eagles heeft in totaal 5 afleveringen

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

#5 Aardbeving in Turkije en het belang van het Bouwbesluit, Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een revolutionair advies aan de Raad van State (goed voor huiseigenaren), de Wet VIFO en … van wie is de Maan?

Legal Eagles · 24-02-2023

00:00 00:44:45