Aflevering Mama Baas: Taboes Bij Ontzwangeren

Mama Baas Podcast: Taboes bij ontzwangeren
· Aflevering van de podcast: Mama Baas Podcast

Het eerste jaar na de bevalling, het eerste jaar mama zijn. Ontzwangeren. Wat gebeurt er allemaal in ons lichaam en geest na de bevalling?  Vroedvrouw Elke Notebaert is aan het woord. Zij begeleidt vrouwen tijdens de zwangerschap en moeders na de bevalling.  Er hangen nog steeds taboes rond ontzwangeren. Urineverlies, vrijen na de bevalling, zoeken naar een evenwicht en balans, … Weinig mama’s vertellen alle details.  Heel veel mensen vergeten dat er naast een baby ook een moeder wordt geboren. Na de bevalling komt er veel oxytocine vrij, die zorgt dat je focus bij de baby ligt. Hierdoor vergeet je vaak jouw omgeving, maar ook vaak jezelf als nieuwe mama. Hoe ga je om met die nieuwe rol en identiteit?  Als je moederschap googelt zie je veel blijdschap en roze vibes, maar de meeste mama’s bevinden ze vaker op een broze dan op een roze wolk. Ook hier zijn onze hormonen vaak de oorzaak.  Hoe neem je vrede met je nieuwe lichaam? Zijn er tips om hiermee om te gaan?  Wanneer komt je cyclus terug op gang? Wanneer start je opnieuw met voorbehoedsmiddelen? Hoe zit het met het libido na de bevalling?   Alle taboes kaarten we aan! Er zijn immers geen gênante vragen voor een vroedvrouw. 

Mama Baas Podcast

Mama Baas Podcast

Gemaakt door: Mama Baas Eerste aflevering: 04/04/2022

De podcast Mama Baas Podcast heeft in totaal 24 afleveringen

Vorige aflevering

Soortgelijke podcasts

Disclaimer:De podcast artwork geembed op deze pagina is het eigendom van de eigenaar/ maker van de podcast en is niet op enige wijze geaffilieeerd met Online-Radio.nl.

Mama Baas Podcast: Taboes bij ontzwangeren

Mama Baas Podcast · 26-05-2023

00:00 00:28:25